1. HABERLER

  2. HABER

  3. Yasakçı Müdür Okula Geri Döndü
Yasakçı Müdür Okula Geri Döndü

Yasakçı Müdür Okula Geri Döndü

Adana’da başörtülü olduğu için okul birincisine ödülünü vermeyen müdür, soruşturma sonunda okuluna geri döndü.

30 Ağustos 2012 Perşembe 15:38A+A-

HAKSÖZ-HABER

Adana’da İhsan Sabancı Teknik Kız Meslek Lisesi müdürü Ayla Avşar daha önce başörtüsü yasakçılığıyla gündeme gelmişti. Avşar, okul birincisi olan Tuğba Demir adlı kız öğrenciye başörtülü olduğu için ödül vermeyerek bir ayrımcılığa da imza atmıştı.

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğünün hadise üzerine başlattığı soruşturma sonuçlandı. Müdür görevine geri döndü.

PROTESTO EDİLECEK

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Adana Sivil Toplum Platformu, kararı “ayrımcılık yapan müdüre Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğünden ödül gibi karar” olarak niteledi. “Adana’da okul birincisi Tuğba Demir ’e başörtülü olduğu gerekçesiyle mezuniyet töreninde ödülünü vermeyip ayrımcılık yapan, inanç özgürlüğünü kısıtlayan ve öğrencilerine fiziki müdahalede bulunan ve olayın ardından açığa alınan İhsan Sabancı Teknik Kız Meslek Lisesi Müdürü Ayla Avşar soruşturmanın ardından verilen ilginç kararla görevine geri döndü. Ne hukuki ne insani ve ne de vicdani olan bu kararın düzeltilmesi ve adaletin yerini bulması için yönetmenlikleri, kararı, müdürü ve adalet için karar almayanları protesto ediyoruz.” denilen açıklamada konu ile ilgili bir basın açıklaması ve protesto yürüyüşü yapılacağı duyuruldu.

31.08.2012 Cuma günü (yarın) Cuma namazı çıkışı saat 13.30’da Beş Ocak Meydanında yapılacak basın açıklamasının akabinde Büyük Postaneye yürüyüş yapılacak. Buradan Cumhurbaşkanlığına, Başbakanlığa ve Milli Eğitim Bakanlığına konu ile ilgili faks çekilecek.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum