1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Yargıyı Baskı Altına Alan Bir Örgütle Mücadele Ediyoruz"
"Yargıyı Baskı Altına Alan Bir Örgütle Mücadele Ediyoruz"

"Yargıyı Baskı Altına Alan Bir Örgütle Mücadele Ediyoruz"

Başbakan Erdoğan, "Biz yargıyla değil, yargı içine sızmış yargı mensuplarını da baskı altına alan, bir örgütle mücadele ediyoruz" dedi.

28 Ocak 2014 Salı 13:14A+A-

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Biz yargıyla değil, yargı içine sızmış yargı mensuplarını da baskı altına alan, onlara da şantaj yapan yargının tarafsızlığına gölge düşüren bir örgütle mücadele ediyoruz. Bunu özellikle bilmenizi istiyorum" dedi. 

"İhanet boyutunda bir planı devreye sokmak istediler ve hala da istiyorlar" diyen Başbakan Erdoğan, "Kampanyalarla Türkiye demokrasisi yıpratılırken ekonomisine darbe vurulmaya çalışıldı" ifadelerini kullandı.

Suriye barış görüşmelerinin ilk dört gününde insani yardım konularındaki istişarelerin sonuçsuz kaldığını kaydeden Başbakan Erdoğan, "Utanmadan Suriye'nin dışişleri bakanı Türkiye'ye körfez ülkelerine hakarat edecek kadar densizleşiyor" ifadelerini kullandı.

Yermuk'ta yaşanan insanlık dramına da değinen Başbakan Erdoğan, Yermuk'ta şu ana kadar ölenlerin sayısının 73'e ulaştığını belirterek, "Abluka devam ederse ölümlerin artacağı ifade ediliyor. Yermuk kampında hapsedilenler çok büyük bir açlıkla mücadele ediyor" dedi.

Başbakan Erdoğan, Suriye'deki savaş suçlarını ortaya koyan fotoğraflara ilişkin olarak da "Suriye'deki fotoğraflar ülkedeki insanlık dışı tabloyu ortaya koydu" ifadesini kullandı.

Suriye'deki bu insanlık dışı katliamın yüzyıl, hatta belki binlerce yıl unutulmayacağını belirten Başbakan Erdoğan, "İnanın Suriye hatırlandıkça, Suriye meselesi karşısında dik, insani ve ilkeli bir duruş sergileyen Türkiye'nin tavrı da hatırlanacaktır" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, Almanya'ya yapacağı ziyaretin Türkiye-AB ilişkileri açısından çok önemli olduğuna dikkati çekti.

Seçim bürolarına yapılan saldırılar milli iradeye saldırıdır

Seçim bürolarına yapılan saldırıların sebebi ne olursa olsun, milli iradeye saldırı olduğunu kaydeden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bu saldırıları kınıyorum" dedi.

İslam hiç kimsenin tekelinde değildir

Başbakan Erdoğan, "İslam hiç kimsenin tekelinde değildir. Hizmet etmek, yardımlaşmak, paylaşmak, eğitim, bilim, talebe yetiştirmek gibi kavramlar insani kavramlar, hiç kimsenin, hiçbir örgütün ipoteği altına giremez" şeklinde konuştu.

Siyasi parti gibi davranmaları kabul edilemez

Herkesi dışlayan, horlayan bir hareket tarzına asla girilemeyeceğini belirten Başbakan Erdoğan, "Hizmet teşekkülü iddiasındaki hareketlerin işi gücü bırakarak adeta siyasi parti gibi davranmaları, şantaj, çirkin görüntü ve ses kayıtlarıyla anılmaları kabullenilemez" ifadelerini kullandı.

Büyük Türkiye hasımlarının maşası olmayı tercih etmiştirler

Erdoğan, "Bu örgütün yönetimi ile mensupları arasında maalesef çok büyük bir farklılık olduğu ortaya çıkmıştır. Hizmet aşkıyla hareket eden samimi kardeşlerimize rağmen, bu örgüt gitmiş büyük Türkiye hasımlarının maşası olmayı tercih etmiştir" şeklinde konuştu.

En büyük hırsızlık, en büyük yolsuzluk, milli irade hırsızlığıdır

"En büyük hırsızlık, en büyük yolsuzluk, milli irade hırsızlığıdır" diyen Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Milli iradeyi çalmaya çalışan biri, çıkıp da başkalarına yolsuzluk ithamında bulunamaz. 17 Aralık'ta milli iradeye, yargıdaki fanatikleriyle saldırı düzenleyenler, milli iradeyi gasp etmeye çalışanlan, yolsuzluğun izini süremezler."

AK Parti 30 Mart'ta da gümbür gümbür geliyor

Erdoğan, "Bize yolsuzluk, rüşvet iftirası atanlar aslında çok büyük bir soygunu, milli irade hırsızlığını örtme çabasının ve telaşının içindeler. 30 Mart'ta da yine AK Parti sandıklardan gümbür gümbür bu ülkeyi aydınlatarak geliyor, gelecek" dedi.

AA

HABERE YORUM KAT

1 Yorum