1. HABERLER

  2. HABER

  3. Yargıtay’dan Engin Ceber Kararı
Yargıtay’dan Engin Ceber Kararı

Yargıtay’dan Engin Ceber Kararı

Yargıtay 8. Ceza Dairesi, ikinci kez önüne gelen Engin Ceber Davası ile nihai kararını verdi.

11 Kasım 2013 Pazartesi 16:43A+A-

Çeber Ailesi avukatlarından Evrim Deniz Karatana, Karaosmanoğlu’na ‘ihmal suretiyle işkence’ suçundan ceza verilmesini önemsediklerini belirterek, “Bu kararla birlikte, bizzat yer almasalar bile emri altındaki memuru işkence yapan amir de sorumlu tutulacak” dedi. Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Engin Çeber ’in 2008 yılında Bayrampaşa Cezaevi’nde dövülerek öldürülmesine ilişkin, ikinci kez önüne gelen davada nihai kararını açıkladı.

İLK KEZ VERİLDİ

İsmail Saymaz'ın Radikal'de yer alan haberine göre, daire , tutuklu yargılanan infaz koruma memurları Selahattin Apaydın, Sami Ergazi ve Cezaevi 2. Müdürü Fuat Karaosmanoğlu hakkındaki, “neticesi sebebiyle ağırlaşmış işkence” suçundan verilen “müebbet hapis” cezasını onadı. 

Müdür Karaosmanoğlu’na “ihmal suretiyle işkence” suçundan verilen ceza da kesinleşti. Sanık infaz koruma memurlarından Nihat Kızılkaya hakkındaki “işkence” suçundan 2 yıl 6 aylık; polislerden Mehmet Pek ve Abdülmüttalip Bozyel hakkında, işkence suçunu üçer kez işledikleri için verilen ayrı ayrı 2 yıl 6 aylık ceza da kesinlik kazandı. Buna karşın, polis Aliye Uçak hakkındaki karar “kasten yaralama” kapsamına girdiği gerekçesiyle bozuldu. Bu karar, işkence ve kötü muamele karşısında verilmiş ilk karar olarak tarihe geçti.

HABERE YORUM KAT