1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Yargıtay Yeni İhya-Der Davasını Lehte Bozdu
Yargıtay Yeni İhya-Der Davasını Lehte Bozdu

Yargıtay Yeni İhya-Der Davasını Lehte Bozdu

Yargıtay, Malatya 3. Ağır Ceza mahkemesinin 14 Ocak 2010 tarihinde Elazığ İhya-Der üye ve yöneticileri hakkında verdiği cezaları sanıklar ve derneğin lehine bozdu.

26 Mayıs 2016 Perşembe 12:20A+A-

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesince hukuka aykırı karar verilerek çok sayıda müslümanın mağdur edildiği kararı düzeltmek için yapılan başvuru lehte bozuldu. Yapılan başvurunun neticesinde hukuka aykırı bir karar verildiği tespit edildi.

Yargıtay, dosyanın 'karar düzeltme yolu'yla düzeltmesine, yakalamaların kaldırılmasına, infazın durdurulmasına, tutuklu sanık varsa onların da serbest bırakılmasına karar verdi.

Böylelikle Elazığ Yeni İhya-Der dosyasında 17 kişi hakkındaki yakalama ve diğer işlemler kaldırılmış oldu.

DAHA SIRADA BEKLEYEN ÇOK DAVA VAR

Yargıtay’ın müdahale ettiği bu hukuki ayıp maalesef tek değil.  Çeşitli kumpaslar ve hukukdışı yollarla cezaevlerinde halen de haksız hukuksuz yere tutulan birçok kardeşimiz var.  Özellikle de 28 Şubat darbesi sürecinde sudan gerekçelerle içeri alınmış onlarca Müslümanın durumu halen de belirsizliğini korumakta.  VASAT Kumpasından mağdur edilen Şahımerdan Sarı Hoca’nın davası da bunlardan biri.

Bugün Elazığ Yeni İhya-Der davası bağlamında yaşanan bu olumlu gelişmenin inşallah diğer davalara da en kısa sürede yansımasını ümit ederiz.

KAYNAK: ISLAHHABER ve HAKSÖZHABER

HABERE YORUM KAT