1. HABERLER

  2. HABER

  3. Yargıtay ve Danıştay'a Yeni Düzenleme
Yargıtay ve Danıştay'a Yeni Düzenleme

Yargıtay ve Danıştay'a Yeni Düzenleme

Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla çalışma başlatıldı. Yargıtay ve Danıştay'daki törenlerde ilgili bakanlara da söz hakkı verilecek.

13 Mayıs 2014 Salı 12:30A+A-

AK Parti'nin hafta sonu gerçekleştirilen Afyonkarahisar kampında en önemli gündem maddeleri, cumhurbaşkanlığı seçimleri, 17 Aralık süreci ile Danıştay'da yaşanan polemik oldu. Toplantılara katılanlar arasında 13 yıl önce yine Afyonkarahisar'da Başbakan Erdoğan ile AK Parti'nin yol haritasını belirleyen Kurucular Kurulu üyeleri de vardı. Kamp öncesinde kuruculardan anketlere katılmayanlara Köşk adayı soruldu. Cevap aynıydı: Başbakan Erdoğan... Bazı kurucu üyeler, 'Cumhurbaşkanlığı zamanının geldiğini düşünüyoruz. Sizi o makamda görmek istiyoruz' mesajı verdi. Kampta, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun Danıştay'daki uzun konuşmasıyla başlayan tartışma da değerlendirildi. Hükümet, Yargıtay ve Danıştay'daki törenlere çeki düzen getirecek. Adalet Bakanlığı, bu yönde çalışma yapacak. Yargıtay'da Adalet Bakanı'na, Danıştay'da da ilgili Başbakan Yardımcısına söz imkanının tanınması planlanıyor. Kampta milletvekilleri, bazı bakanlardan randevu alamamaktan şikayet etti. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise, yaklaşan HSYK seçimleri hakkında bilgi verdi. Bozdağ, 'HSYK'ya seçildiği takdirde, kendisine destek veren hakim ve savcılara Yargıtay üyeliği vaat edenler var' diyerek duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

BAŞBAKAN 'DAHA DA GİTMEM' DEMİŞTİ

Başbakan Erdoğan, yargı törenlerinden duyduğu rahatsızlığı şu sözlerle dile getirmişti: 'Bu törenlerin her yıl, siyasetçiye ayar verme ayinlerine dönüşmesinden çok rahatsızız. Bunu bir usüle bağlayacağız. Bu makamda olduğum sürece de bundan böyle bunların konuşacağı yere hiçbir zaman katılmam. Ne adli yıl açılışına ne diğerlerine...'

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT