1. HABERLER

  2. HABER

  3. Yargıtay: Nikahsız Birlikte Yaşamak Ahlaksızlık
Yargıtay: Nikahsız Birlikte Yaşamak Ahlaksızlık

Yargıtay: Nikahsız Birlikte Yaşamak Ahlaksızlık

Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, bir davada ‘nikahsız birlikte yaşamanın ahlaka mugayir olduğuna’ hükmetti.

16 Eylül 2012 Pazar 00:18A+A-

Yargıtay 4’üncü Hukuk Dairesi, nikahsız yaşayan ve bir çocukları olan çiftin ayrıldıktan sonra ziynet eşyaları yüzünden açtıkları davada ilginç bir karar verdi. Nikahsız birlikte yaşamanın fuhuş gibi ‘gayri ahlaki’ olduğunu belirten Yargıtay, “Bu yüzden ziynet eşyalarının iadesi mümkün değil” dedi.

Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, nikahsız birlikte yaşayan ve bir çocukları olan çiftin ayrıldıktan sonra ziynet eşyalarının iadesiyle ile ilgili açılan davada ‘nikahsız birlikte yaşamanın ahlaka mugayir olduğuna’ hükmetti. Daire, ziynet eşyalarının iadesinin de mümkün olmadığına karar Verdi.

Kemal Göktaş'ın Vatan gazetesindeki haberine göre; B.C, nikahsız birlikte yaşadığı ve ortak bir çocukları olan N.Y aleyhine alacak ve manevi tazminat istemiyle dava açtı. Davacının avukatı, dava dilekçesinde, davalı kadın ile 2008 yılında evlenmek üzere sözleştiklerini ve birlikte yaşamaya başladıklarını, taraflar birlikte yaşamaya başlamadan önce müvekkilinin mutlu bir yuva kuracağını düşünerek davalıya 9 bin TL değerinde ziynet eşyası hediye ettiğini, davalının, müvekkili ile birlikte kalmış olduğu ikametgahı terk ettiğini, bu yüzden ziynet eşyalarının aynen iadesi, aynen iadesi mümkün olmadığı takdirde bedeli ile 5 bin TL manevi tazminat istedi. Ancak davalı kadın N.Y’nin avukatı taraflar arasındaki ilişkinin gayri resmi evlilik olduğunu, toplumca tarafların evli olarak bilindiğini, her iki tarafın da nikahsız yaşamayı kabul ettiklerini, müvekkilinin tüm eşyalarını davacının evine taşıdığını, davacının müvekkilini kovduğunu beyan ederek davanın reddini talep etti. (Birgün)

 

HABERE YORUM KAT