1. HABERLER

  2. HABER

  3. Yargıtay İş Bölümüyle İlgili Gizlilik Kararı Aldı
Yargıtay İş Bölümüyle İlgili Gizlilik Kararı Aldı

Yargıtay İş Bölümüyle İlgili Gizlilik Kararı Aldı

Yeni oluşan Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu, dairelerin iş bölümünü belirlemek amacıyla toplandı.Toplantıda, iş bölümüne ilişkin karar çıkmazken süreçle ilgili gizlilik kararı alındı.

30 Aralık 2014 Salı 14:11A+A-

Yeni oluşan Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulunun, dairelerin iş bölümünü belirlemek amacıyla yaptığı toplantı sona erdi.

Kamuoyunda yeni yargı paketi olarak bilinen kanunun yürürlüğe girmesiyle yeniden belirlenmesi öngörülen Birinci Başkanlık Kurulu seçimleri tamamlanmış, seçimle 12 asıl 8 yedek üye belirlenmişti.

Yeni oluşan Birinci Başkanlık Kurulu üyeleri, iş durumunu dikkate alarak, daireler arasındaki iş bölümünü belirlemek amacıyla bir araya geldi. Toplantıda dairelerin iş bölümüne ilişkin karar çıkmadı.

Süreçle ilgili gizlilik kararı alındığı, iş bölümüne ilişkin çalışmanın tamamlanmasına kadar bu konuda açıklama yapılmayacağı öğrenildi.

Kurulun iş bölümünü yapmasının ardından buna ilişkin karar derhal Resmi Gazete'de yayımlanacak ve yayım tarihinden itibaren on gün sonra uygulanmaya başlanacak.

Bu kapsamda Kurul tarafından, dairelerin iş durumu ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak, Yargıtay daire başkanları, üyeleri ve tetkik hakimlerinin hangi dairelerde görev yapacağı yeniden belirlenecek.

Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu'nun iş bölümü kararı uygulanmaya başlayıncaya kadar bu kanunla yapılan değişiklikten önceki iş bölümüne ilişkin hükümler uygulanmaya devam edecek.

Yeni iş bölümüyle dairesi değiştirilen dava dosyaları, görevlendirme yapılmasından itibaren on gün içinde mevcut halleriyle ilgili daireye gönderilecek.

HABERE YORUM KAT