1. HABERLER

  2. HABER

  3. Yargı Marifetiyle ve İtinayla Yuvanız Yıkılır!
Yargı Marifetiyle ve İtinayla Yuvanız Yıkılır!

Yargı Marifetiyle ve İtinayla Yuvanız Yıkılır!

Küçük yaşta yapılan evliliklerle ilgili verilen cezalar, toplumsal gerçeklikten uzak yasalarla bir ülkede huzur değil, ancak mağdur üretilebileceğinin göstergesi değil mi?

07 Nisan 2014 Pazartesi 21:40A+A-

HAKSÖZ HABER

Evlilikle ilgili getirilen yaş sınırına uyulmadığı iddiası yüzünden verilen hapis cezaları büyük mağduriyetlere yol açıyor. Aşağıdaki haberde de görüleceği gibi kendi rızaları ve ailelerinin de onayını alarak evlenmiş, yuva kurmuş insanlar evliliklerinin ileri aşamalarında sevkedildikleri mahkemelerde “ceza kanununun bilmem kaçıncı maddesine aykırılık” iddiasıyla hapis cezalarına çarptırılıyorlar.

Gerekçe ne? Küçük yaşta kızların mağdur edilmelerinin önüne geçmek!

İyi de bu şekilde o kızların, üstelik de çocuk sahibi oldukları bir evrede eşlerini hapse göndermekle asıl mağdur eden kim? Bu olayda görüldüğü üzere, güya korunduğu varsayılan genç hanımın eşine 8 yıl 4 ay, babası ve kayınbabasına ise 3’er yıl 6’şar ay hapis cezaları verilmiş. Laik devletin ceza yasasının insanları koruma mantığı ayının serçeyle şakalaşması gibi bir şey olsa gerek!


Çocuk yaşta evliliğin cezası 16 yıl

Adana'da, 6 yıl önce çocuk gelinle evlenen damada 8.5 yıl, evliliğe izin veren kayınbaba ve babasına da 3.5'ar yıl olmak üzere, toplam 16 yıl hapis cezası verildi.

ADANA- İHA

Adana'da, çocuk gelinle evlenen damada 8.5 yıl, evliliğe izin veren kayınbaba ve babasına da 3.5'ar yıl hapis cezası verildi. Merkez Yüreğir ilçesinde oturan bir gıda şirketinde satış elemanı olan Caner Akkuş, altı yıl önce şu an 20 yaşında olan Eylem'e aşık oldu. Aşıklar evlenmeye karar verdi. Ancak, aile büyükleri, 'Eylem'in yaşı küçük, 3 sene daha bekleyelim' demesine karşı Caner ve Eylem'i ikna edemedi.

HAMİLE KALINCA ANLAŞILDI

Yapılan düğünün ardından Caner ve Eylem resmi nikahsız birlikte yaşamaya başladı. Eylem'in evlilikten bir yıl sonra hamile kalıp kontrol için Kadın Doğum Hastanesi'ne gitmeleri üzerine çocuk gelin olduğu ortaya çıktı. Doktor, Eylem'in küçük yaşta olduğunu fark edip 'Küçük yaşta gebelik vakası' tutanağı tutup durumu hastane polisine bildirdi. Cumhuriyet savcılığına yapılan suç duyurusu üzerine Eylem'in babası Ali İhsan Akça ve Caner'in babası Battalgazi Akkuş hakkında Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

ÜÇ AİLE PERİŞAN OLDU

Akkuş çifti iki yıl önce resmi nikah kıydı. Mahkeme geçen günlerde sonuçlandı. Tutuksuz yargılanan Caner Akkuş 8 yıl 4 ay, babası Battalgazi Akkuş ve kayınbabası Ali İhsan Akça da 3'er yıl 6'şar ay hapis cezasına mahkum edildi. Karar, Yargıtay tarafından onandı. İnfaz bürosu ekipleri Caner Akkuş, kayınpederi Ali İhsan Akça ile babası Battalgazi Akkuş'u cezalarını çekmeleri için evlerinden alıp cezaevine götürdü. 14 yaşında evlendiği için eşi, babası ve kayınbabasının cezaevine girmesi üzerine şok olan Eylem Akkuş, 'Üç aile perişan oldu' dedi.

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum