1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. Yardım İsteyen İran'dan Asker İtirafı
Yardım İsteyen İrandan Asker İtirafı

Yardım İsteyen İran'dan Asker İtirafı

İran Suriye'de kaçırılan vatandaşları arasında Devrim Muhafızları'nın emekli üyelerinin olduğunu açıkladı.

08 Ağustos 2012 Çarşamba 15:00A+A-

HAKSÖZ-HABER

İran Dışişleri Bakanı, Suriye'de silahlı muhaliflerin kaçırdığı 48 İranlı arasında bulunan emekli askerlerin artık ordu içinde bir konum sahibi olmadıklarını iddia etti.

Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, söz konusu kişilerin Şam'a “dini merkezleri ziyaret etmek” için gittiğini söyledi.

48 İranlıdan üçünün koşulları tam olarak netleşmeyen gelişmeler sonucu öldüğü bildiriliyor. Muhalifler, ordunun havadan açtığı bir ateşte öldüğünü söylediği İranlılar için Şam Yönetimi muhalifleri suçluyor.

Muhalifler Görüntüleri Yayınlamıştı

Öte yandan El Bera Tugayları adlı muhaliflerin yayınladığı görüntülerde rehin alınan İranlılar görülüyor. İranlıların hüviyetlerinin yanı sıra askerî kimlikleri de kameraya gösterilerek rehin alınanların Devrim Muhafızları mensubu oldukları ifade ediliyor.

Ankara ve BM'den Yardım İsteği

Konuyla ilgili açıklamasını Türkiye dönüşü yapan Salihi, ''Türkiye'nin bizim Suriye'ye hac amaçlı giden İran vatandaşlarımızın kurtarılmasında büyük bir rol oynayacağını düşünüyoruz'' dedi.

İran BM'nin de devreye girmesi çağrısı yaptı.

"İran İle Suriye Müttefik"

Rehine kriziyle ilgili başlıkların da arasında olduğu anlaşılan bir ziyaret için dün Şam'a giden Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Said Celili, İran, Suriye'nin önemli bir bölgesel ittifakın parçası olduğunu ve bu ittifakın parçalanmasına izin verilmeyeceğini bildirdi.

Suriye'nin başkenti Şam'da Devlet Başkanı Beşar Esed ile görüşen İran Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Said Celili, Suriye'nin "direniş ekseni"nde önemli bir yeri olduğunu ve hiçbir biçimde bu eksenin parçalanmasına izin vermeyeceklerini belirtti.

İki haftadır televizyonlarda görülmeyen Esed ise Celili ile görüşmesi sırasında görüntülendi. Suriye devlet televizyonu Esed'in "Suriye hükümetinin ve halkın ülkeyi teröristlerden temizleme" konusundaki kararlılığına vurgu yaptığını bildirdi.

HABERE YORUM KAT

6 Yorum