1. HABERLER

  2. HABER

  3. MAVİ MARMARA

  4. Yaralı Kardeşlerimiz Dün Ankara’ya Getirildi
Yaralı Kardeşlerimiz Dün Ankara’ya Getirildi

Yaralı Kardeşlerimiz Dün Ankara’ya Getirildi

Siyonist İsrail'in gemilere yönelik saldırısında yaralanan kardeşlerimiz dün akşam Ankara'ya getirildiler. Hastane önünde oldukça duygusal anlar yaşandı.

03 Haziran 2010 Perşembe 07:58A+A-

NUREDDİN ZENGİ / HAKSÖZ HABER

AMBULANS IŞIKLARINDAN PARLAKTI YÜZLERİ

Gazze'ye yardım filosu içerisinde yer alan ancak İsrail askerlerinin silahlarından çıkan hain kurşunlarla yaralanan Gazze Gönüllülerinden birisi İrlanda diğeri Türkiye vatandaşı iki kişiyi taşıyan uçak Etimesgut Havaalanına iniş yaptıktan sonra yaralılar Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesine getirildiler. Gece saat 01:00 sularında da 17 kişilik bir yaralı kafilesi getirildi. Yaralıları Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ karşıladı.

İZDİHAM YAŞANDI

Hastane önü hem yaralı yakınları hem de İsrail vahşetini kınayan protestocularla doldurulurken oldukça duygusal anlar yaşandı. Yaralıların ambulanslarla getirilmesi sırasında göstericilerin sloganlarına eşlik eden hasta yakınları gözyaşlarına engel olamadılar.

Ambulanstan inen her bir yaralı için tekbirler getiren protestoculara yaralılar zafer işaretleriyle karşılık verdiler. Moralleri gayet iyi görünen yaralılar tedavileri için hastane içerisine alındı. Hasta yakınlarının içeriye alınmaması nedeniyle dışarıda büyük bir izdiham yaşandı.

Daha sonra Sağlık Bakanı Akdağ yaralıların durumları hakkında kısa bir basın açıklaması yaptı.

İKİ YARALIMIZIN DURUMLARI AĞIR

Hastaneye getirilen yaralıların isimleri şöyle: Osman Çalık, Mehmet Yıldırım, İsmail Yeşildağ, Abdülhamit Ateş, Muharrem Güneş, Reveha Gümrükçü, Kenan Akçil, Canip Tunç, Mustafa Beterhan, Ekrem Küçükköse, Fatih Kavaktar, Mustafa Bakırhan, Adem Bakıcı, Muhyettin Yıldırım, Erkan Bayfidan, Suat Coşmaz, Sadettin Furkan, Murat Taşkın. Yaralı yakınları da gece yarısı hastaneye akın ettiler. Durumu ağır iki yaralı kardeşimizin tedavisi ise İsrail'de sürüyor.

 

HABERE YORUM KAT