1. HABERLER

  2. HABER

  3. Yaralı Asker Dehşet Anlarını Anlattı
Yaralı Asker Dehşet Anlarını Anlattı

Yaralı Asker Dehşet Anlarını Anlattı

Afyonkarahisar'daki patlamada yaralı olarak kurtulan asker o anları anlattı.

06 Eylül 2012 Perşembe 12:50A+A-

Afyonkarahisar'ın Ataköy Kışlacık Köyü'nde konuşlu 500. İstihkam Ana Komutanlığı Deposu'nda meydana gelen patlamadan yaralı olarak hastaneye kaldırılan asker, dehşet dolu anları anlattı.

TERS GİDEN BİR ŞEY OLDU

Bir sabotaj olmadığını söyleyen yaralı asker "Biz cephane istifliyorduk. O esnada patlama oldu. Arkadaşlarım nerede bilmiyorum 30'a yakın arkadaşım vardı" diye konuştu.

Yaralı asker, "Patlamanın nedeni sabotaj değildir. Biz cephane istiflediğimiz için ters giden bir olay oldu sanırım onunla ilgili bir durum oldu." dedi.

***

Devlet Zirvesinden Açıklamalar

25 askerin hayatını kaybettiği Afyonkarahisar’daki patlamayla ilgili devletin zirvesinden başsağlığı mesajları geldi.

Cumhurbaşkanı: "Olay Ciddi Şekilde Araştırılmaktadır"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Afyonkarahisar'daki patlamayı değerlendirdi. Olay sebebi ile milletçe büyük üzüntü yaşadıklarını belirten Cumhurbaşkanı, açıklamasında "Bu elim olay, ciddi bir şekilde araştırılmaktadır" ifadelerine yer verdi.

Askerlerin ailelerine başsağlığı dileyen Cumhurbaşkanı, "Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı dileklerimi iletiyor, yaralılarımızın bir an önce iyileşmesini temenni ediyorum" sözlerini kaydetti.

TBMM Başkanı: "Acılarımaza Acı Kattı"

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek de son saldırıları hatırlatarak, "Şehitlerin ardından gelen bu acı haber, acımızı daha da katlamıştır" dedi.

Meclis Başkanı Çiçek, patlamanın hemen ardından Vali İrfan Balkanlıoğlu'nu arayarak son duruma ilişkin bilgi aldı. Ardından da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e taziye mesajı gönderdi.

Meclis Başkanı Çiçek, "Şehitlerin ardından gelen bu acı haber, acımızı daha da katlamıştır. Bu tür keder verici olayların nedeninin en kısa zamanda aydınlatılacağını düşünüyor, tekrar etmemesi için her türlü tedbirin alınacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

“TSK Mensuplarına Sabır ve Metanet Diliyorum”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Sayın Necdet Özel'e başsağlığı mesajı gönderdi.

Başbakan Erdoğan mesajında şunları kaydetti:

"Afyonkarahisar'daki Mühimmat Depo Komutanlığı bünyesinde yer alan bir cephanelikte, dün akşam meydana gelen patlamada, 25 askerimizin şehit olduğunu, 4 askerimizin de yaralandığını büyük bir teessürle öğrenmiş bulunuyorum. Hepimizi derinden üzen bu elim hadisede şehit düşen askerlerimizin ailelerine, yakınlarına, aziz milletimize ve sizin şahsınızda Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tüm mensuplarına sabır ve metanet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

HABERE YORUM KAT