1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Yalanlanmış bir haber üzerinden Taliban düşmanlığı yapmak
Yalanlanmış bir haber üzerinden Taliban düşmanlığı yapmak

Yalanlanmış bir haber üzerinden Taliban düşmanlığı yapmak

Türkiye’de belirli medya mahfilleri ve Mustafa İslamoğlu elbirliğiyle eski arızi bir olayı yeniymiş gibi gösterip Taliban’ı kötüledi.

10 Ocak 2022 Pazartesi 21:21A+A-

HAKSÖZ-HABER

Türkiye’de bazı medya kesimleri ne idüğü belirsiz bir videonun peşine düşerek Taliban’ı kötüleme alışkanlığını yineledi.

Daha da garip olanıysa Mustafa İslamoğlu’nun da bu basit propagandaya alet olmada gösterdiği isteklilik. Videoyu bu haftaki Siretu’l Kur’an dersinde talebelerinin gözüne sokan Mustafa İslamoğlu, konuyu Taliban’ın bağnazlığı şeklinde sundu.

 

Halbuki malum medya mahfilleri ve İslamoğlu’nun basit propaganda malzemesi olarak kullandığı ve Taliban’ın uzun saçlı erkeklere reva gördüğü zulüm şeklinde lanse ettiği video yeni değil. Yeni olmadığı gibi Taliban'ın yaygın bir uygulamasına da işaret etmiyor.

Nitekim konuyla alakalı Haksöz-Haber’e konuşan Taliban yetkilileri de bunun yeni bir gelişme olmadığını ifade ettiler.

Olayın vuku bulduğu zamanın Taliban’ın yönetimi devraldığı ilk günler olduğunu belirten Taliban yetkilileri, bir hırsızlık vakasının yaşandığını ve bir Taliban mensubunun hırsızlığa bulaşan şahsa bu şekilde davrandığını kaydetti. Daha sonra yargının duruma el attığını belirten Taliban yetkilileri, söz konusu şahıs hırsız da olsa böyle bir muameleyi hak etmediğine hükmederek ilgili kişinin görevden alındığını ifade etti.  Türkiye’de dolaşıma sokulan videonun yeni olmadığına dikkati çeken Taliban yetkilileri, bunun o eski olaya ait görüntüyü yansıttığını ancak Taliban’ın bu yönde sistematik bir uygulamasının olmadığının altını çizdi.

HABERE YORUM KAT

21 Yorum