1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Yalanın ‘Taraf’ına Alet Olmak
Yalanın ‘Taraf’ına Alet Olmak

Yalanın ‘Taraf’ına Alet Olmak

Suriye İslami direnişini karalamak için her türlü yalana imza atan Taraf’ın çirkin haberi Dünya Bülteninde de kendine yer bulabiliyor!

01 Eylül 2013 Pazar 16:33A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye İslami direnişini karalamak için her türlü yalana imza atan Taraf’ın çirkin haberi Dünya Bülteninde de kendine yer bulabiliyor!

Taraf gazetesinin geçirdiği son operasyondan sonra hükümet karşıtlığını kör bir düşmanlığa dönüştürdüğü biliniyor. İlginç olansa Taraf’ın bu tutumunu Suriye direnişine düşmanlık politikasına da çevirmiş olması. Haftalardır akıl almaz bir yayın politikasıyla Nusra düşmanlığı, Nusra üzerinden Suriye direnişini karalamaya yönelik yayınlarıyla Taraf gazetecilikten öte tam bir dezenformasyon bülteninden farksız. Rojava katliamı yalanı üzerinden daha da yoğunlaştırdığı bu politikasını Taraf bir taraftan da mezhepçi damarları harekete geçirmeye yönelik olarak sürdürmekte.

Dün Esed’den kaçanlara kamp, Nusra’dan kaçanlara park şeklindeki manşetiyle Taraf Fatih belediyesine bağlı parklarda barınmaya çalışan Suriyeli Alevi göçmenlerin belediye tarafından parktan çıkarılmaya çalışıldığını yazdı. Bunu yazarken de Suriyeli Sünni mültecilere kamplarda el bebek bakıldığı imajını verdi.

Bu haberiyle Suriyeli mültecilerin çok az bir kısmının sınır şehirlerinde kamplara kabul edildiği gerçeğini gizleyen Taraf’ın İstanbul’un muhtelif semtlerinde, sokaklarında bin bir türlü sıkıntı içindeki Suriyeli göçmenleri görmemiş olması mümkün değil. Anlaşılabileceği gibi amaç hükümete karşı mezhepçi kışkırtma silahını ateşlemek. Bunu yaparken de günlerdir, haftalardır sürdürdüğü Nusra fobisine başvurmaktan çekinmiyor. Kürtler yeterince kışkırtıldı, şimdi sıra Alevilerde! Açıkçası yapılan şey gazetecilik falan değil düpedüz sahtekarlık ve kışkırtıcılık!

Fatih Belediyesi Taraf’ın haberinin tamamen asılsız olduğunu açıkladı ama bu haber çoktan Alevi-Sol yayın organlarında “dincilerin mezhepçi tutumunun yeni bir delili” olarak yer almıştı bile!

Burada dikkatimizi çeken şey ise bu ucuz yalanların Dünya Bülteni sayfalarında da kendine yer bulabilmesi. Dünya Bülteni iddia diye haberi alıntılıyor ama haber içeriğiyle sanki söylenenlerin tümü tartışmasız doğruymuş gibi bir dil kullanıyor. Fazla bir şey söylemeden sadece yakışmadığını söylemekle yetiniyoruz.

Dünya Bültenin Söz Konusu Haberi:


 

'Mültecilere ayrımcılık yapılıyor' iddiası

'Mültecilere ayrımcılık yapılıyor' iddiası

Suriye'den kaçarak Türkiye'ye sığınan mülteciler arasında ayrım yapıldığı iddia ediliyor. Taraf'ın iddiasına göre Alevi sığınmacılara devlet yardım etmiyor.

Dünya Bülteni / Haber Merkezi

Suriyeli Sünni mülteciler sınırdaki kamplara yerleştirilirken, El Nusra saldırılarından kaçan Alevi Türkmenler İstanbul’daki parklarda kalıyor.

İstanbul’un tarihî Kumkapı sahili, Suriye’nin Halep şehrinden kaçan sığınmacıların “evi’’ oldu. Son iki ayda Halep’ten kaçarak Gaziantep’e, oradan da İstanbul’a gelen sığınmacıların çaresizliği yürek sızlatıyor.

Yaklaşık 120 kişiden oluşan aile, Kumkapı sahilindeki parklarda yaşam mücadelesi veriyor.

Taraf Gazetesi'nin iddiasına göre bu ailelerin tamam Alevi Türkmenler... İddiaya göre savaş nedeniyle göç eden pek çok Sünni Suriyelinin mülteci kamplarına yerleştirildiği gözlenirken, Alevi Türkmen ailelerin parklarda yaşamaya mecbur edilmesi dikkat çekiyor.

Çaresizlikle, Kumkapı’nın da bağlı olduğu Fatih Belediyesi’ne müracaat eden Suriyeli sığınmacılara, belediye ekiplerinin yardım etmediği savunuldu.

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum