1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Yalancı provokatör ne yapmak istiyor?
Yalancı provokatör ne yapmak istiyor?

Yalancı provokatör ne yapmak istiyor?

İbrahim Haskoloğlu isimli provokatör Saraçhane’de gerçekleştirilen ırkçılık karşıtı eylem hakkında dezenformasyon üretmeye çalıştı.

17 Eylül 2023 Pazar 13:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Fatih Saraçhane’de gerçekleştirilen kardeşlik eylemi Türkiye’deki ırkçıların eteklerini tutuşturdu. Saraçhane’deki kalabalığın karşısında ırkçı çevrelerin acziyetini gören reziller en iyi bildikleri şeyi yapıp dezenformasyonla algı operasyonu peşindeler.

Daha önce "kişisel bilgileri hukuka aykırı yolla ele geçirmek" suçundan açılan soruşturma kapsamında tutuklanan İbrahim Haskoloğlu isimli provokatör Saraçhane’deki eylemde Prof. Dr. Ahmet Ağırakça’nın konuşmasından bir kesiti göstererek algı oluşturmaya çalıştı.

“Kaçak sığınmacıların geri gönderilmesine tepki gösteren bir grup, İçişler Bakanını ve devlet yetkililerini, Hitler’e benzetti.” cümlesiyle sosyal medyada servis ettiği videoda Haskoloğlu yaptığı işin “gazetecilik” değil sahtekarlık olduğunu kanıtlamış oluyor.

erere.jpg

Videoda Ahmet Ağırakça yetkilileri uyarmak için mültecilere yönelik baskıların nasıl bir görüntü oluşturduğuna dikkat çekiyor. Bu noktada ise tarihteki örnekleri zikrederek bürokratların insani konularda hassas olması çağrısında bulunuyor.

İbrahim Haskoloğlu’nun paylaştığı kısımdan dahi yukarıda zikrettiği anlam çıkmıyor ancak mesele gazetecilik değil provokatörlük olunca söylenenin doğruluğundan ziyade ne kadar yalan olduğu daha önemli hale geliyor.

Haskoloğlu isimli provokatör anlaşılan o ki yaşadığı üzüntüyle ne yapacağını bilmeden bir şeyler zırvalamış… Yetkililerin provokatörlerin dezenformasyonlarına karşı daha önce olduğu gibi harekete geçmesi gerekiyor!

HABERE YORUM KAT

2 Yorum