1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Yalan haber üretmek de yalanlanmak da bazıları için hiç sorun teşkil etmiyor
Yalan haber üretmek de yalanlanmak da bazıları için hiç sorun teşkil etmiyor

Yalan haber üretmek de yalanlanmak da bazıları için hiç sorun teşkil etmiyor

Sinan Ateş dosyasında savcının yetkilerinin alındığına dair T24'ün haberi Ankara Başsavcılığı tarafından yalanlandı ama önemli değil!

04 Nisan 2023 Salı 15:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Sinan Ateş’in katledilmesi sonrasında iktidar cenahında yaşanan sessizlik Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “sonuna kadar gideceğiz” sözüyle bozulmuştu. Ancak ne olursa olsun MHP’nin cinayetle olan ilişkisi konunun ahlak dışı boyutlarını gözler önüne seriyor. MHP’nin birçok konuda olduğu gibi bu meselede de iktidarın boynuna yük olduğu gerçeği de bir kez daha ortaya çıkmış oluyor.

Muhalefet ise Sinan Ateş’in katledilmesi üzerinden milliyetçi-muhafazakar seçmen ile diyalog köprüleri inşa etmeye çalıştı. Kemal Kılıçdaroğlu Ateş’in ailesi ile birden fazla görüştü. Bu süreçler gayet anlaşılabilir olmakla birlikte muhalif medyanın hadise hakkında oluşturmaya çalıştığı dezenformasyonu da göz ardı etmemek gerekiyor.

Sinan Ateş dosyasında savcının yetkilerinin alındığına dair T24'ün haberi Ankara Başsavcılığı tarafından yalanlandı ama önemli değil! Muhalefet cephesinin güne büyük bir haz ve hızla başlamasına vesile oldu ya, yeter! 

T24’ün iddialarına bütün muhalif gruplar dört koldan sarıldı. Bilinçli bir şekilde üretilen dezenformasyon aldı başını gitti bile… Ahmet Davutoğlu da Sinan Ateş davasında Başsavcılık tarafından yalanlanan savcı Ayhan Ay'ın dosyadaki yetkilerinin kaldırıldığı iddiasını esas alarak "hesap sorulacağını" ilan etti.

basliksiz-127.jpg

Dezenformasyon aldı başını gitti. T24'ün hiçbir kaynak belirtmeden "edindiğimiz bilgiye göre" diyerek başlattığı yalan fırtınası herkesi içine çekiyor. Kimse Ankara Başsavcılığı’nın iddiaları reddeden açıklamasını esas almıyor. T24  o kadar rahat ki Başsavcılığın açıklaması sonrasında haberini kaldırma ihtiyacı dahi duymamış… Demek ki birileri için yalan haber üretmek de yalanlanmak da hiç sorun teşkil etmiyor!

HABERE YORUM KAT

6 Yorum