1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Yabancı Şube: Türkiye’nin Guantanamo’su
Yabancı Şube: Türkiye’nin Guantanamo’su

Yabancı Şube: Türkiye’nin Guantanamo’su

Şilmanov, Kunşugarov, Musaev, Haluhaev ve Bogdahn adlı Müslüman muhacirlerin ülkelerine iade edilme kararları alındı.

07 Temmuz 2012 Cumartesi 22:01A+A-

İade kararı alınan Müslüman muhacirler hakkındaki bilgileri paylaşıyoruz:

Peter Bogdahn;1980’de Almanya’da doğdu. 18 yaşında Müslüman oldu. Lise eğitiminin ardından ticaretle uğraştı. Aynı zamanda Almanya’da İslam’a davet çalışmaları yaptı. Birçok Almanın hidayetine vesile oldu. Cezayirli bir bayanla evlendi. Sümeyye ve Uveys adında iki çocukları oldu. Dinini daha iyi anlamak ve yaşamak için ailesiyle Mısır’a taşındı. Arapçayı öğrendikten sonra hadis ilmi için ailesiyle Pakistan’a gitti. Ülkedeki iç karışıklıklar yüzünden başka bir ülkede ilim öğrenmek niyetiyle Pakistan’dan ayrıldı.

Yolda yaşadığı bazı sıkıntılar sebebiyle Türkiye’ye kaçak girmek zorunda kaldı.

Peter Bogdahn; 27 Haziran 2012 günü gözaltına alındı. 2 çocuğu (Uveys 2 yaşında, Sümeyye 4 yaşında) Bahçelievler Çocuk Bakımevi’ne götürüldü. Anne ve babaları olmadan ve dillerini bilmediği bir ortamda tutulan çocuklar günlerce ağlamalarına rağmen, Almanya’dan gelen dedelerine verilmediler. Dedeleri 7 gün sonra alabildi torunlarını. Peter Bogdahn, gözaltına alındıktan 3 gün sonra çıktığı mahkemede suçsuz bulundu. Almanya, iade edilmesi konusunda herhangi bir talepte bulunmadı. Buna rağmen Türk polisi Kumkapı Yabancı Şubesi’nde tuttukları Peter Bogdahn’ı bırakmadılar. 10 gündür yabancılar şubede tutulan Peter’e her gün farklı bir cevap verilmekte. Türk ve Alman devletlerinin hukuk dışı uygulamalarından dolayı mağdur olan Peter, Türkiyeli Müslümanlardan yardım istiyor. Hanımı ve çocuklarıyla Almanya’ya dönmek istemeyen Peter, Müslüman bir ülkede yaşamak istediğini, bu sebeple Türkiye’ye geldiğini; ancak kendisine hukuk dışı muamelede bulunulduğunu ve şimdi de Almanya’ya iadesinin yapılacağını söylüyor. Ne Türk ne de Alman devletine güvenmediğini, tek ümidinin Türkiyeli Müslümanlar olduğunu söylüyor.

Alman vatandaşı Peter Bogdahn, 10 gündür yabancılar şubede tutuluyor olmasına rağmen hiçbir Alman yetkili kendisiyle ilgilenmemektedir. Pasaport başvurusu geri çevrilen Peter, zorla Almanya’ya götürülmek isteniyor. Hanımına ve çocuklarına da pasaport vermeyen Alman Konsolosluğu, Peter’in başka bir ülkeye gitmesini de engellemektedir.

Türkiye’nin Guantanamo’su İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kumkapı Yabancı Şubesi

İnsan hakları konusunda açılımlar yaptığını iddia eden AKP hükümeti, Kumkapı Yabancılar Şubesi’ni unutmuş durumda. Daha önce de birçok hukuk dışı uygulama ve haksız yere ülkelerine gönderilen yabancılar sebebiyle gündeme gelen Kumkapı Yabancılar Şubesi, hukuk dışı uygulamalarına hız kesmeden devam ediyor.

Kendi ülkesinde ölüm tehlikesi olanları iade etme yetkisine sahip olmayan Türkiye, daha önce defalarca yaptığı bu çirkin ve insan onuruna sığmayan uygulamayı şuan içeride bulunan 4 yabancıya uygulamak üzere.

Usen Chilmanov(Kazak): Eğer ülkesine iade edilirse, ömür boyu hapis cezası alacak ve günlerce işkenceye maruz kalacak.

Yeldos Kunshugarov(Kazak): Eğer ülkesine iade edilirse, ömür boyu hapis cezası alacak ve günlerce işkenceye maruz kalacak.

Abdullah Musaev (Çeçen): Eğer ülkesine iade edilirse idam edilecek.

Rüstem Haluhaev (Çeçen): Eğer ülkesine iade edilirse idam edilecek.

yeldos_kunshugarov.jpg

Yeldos Kunshugarov

ussen_chilmanov.jpg

 Usen Chilmanov 

peter_bogdahn.jpg

Peter Bogdahn

abdulla_musaev.jpg

Abdullah Musaev

ÖZGÜR-DER'İN KONU ÜZERİNE YAPTIĞI BASIN AÇIKLAMASI 

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum