1. HABERLER

  2. HABER

  3. Vuslat Dergisinin Temmuz Sayısı Çıktı
Vuslat Dergisinin Temmuz Sayısı Çıktı

Vuslat Dergisinin Temmuz Sayısı Çıktı

Vuslat Dergisi, Temmuz 2012 tarihli sayısında "İnsan ve Genetik" konusunu dosya olarak işliyor.

30 Haziran 2012 Cumartesi 09:46A+A-

12 yıldır yayın hayatını sürdüren, aylık eğitim kültür ve düşünce dergisi Vuslat, Temmuz sayısını “İnsan ve Genetik” konusuna ayırmış…

Dergisin “İnsan ve Genetik” dosyasında, “Organ nakli, kürtaj, tüp bebek, estetik ameliyatlar, kopyalama” vb. konuları kendi alanında uzman, akademisyenler tarafından bilimsel açıdan değerlendiriliyor…

Organ Nakli Nedir?

Vücutta görev yapamayacak kadar hasta ve hatta bedene zararlı hale gelen bir organın bir yenisi ve sağlamı ile değiştirilmesi düşüncesi çok eski zamanlardan beri insanların ilgisini çekmiştir. Organ nakli, en basit tanımıyla, vücutta görevini yapamayan bir organın yerine canlı bir vericiden veya ölüden alınan sağlam ve aynı görevi üslenecek bir organın nakledilmesi işlemidir. Organ nakli, günümüzde birçok kronik organ hastalıklarında uygulanan rutin, geçerli ve ileri bir tedavi yöntemi olarak kabul edilmektedir.

Kürtaj Medeni Vahşettir

Ruh üflendikten sonra çocuk düşürmenin veya aldırmanın haram olduğunda ve bu davranışın cinayet telakki edileceği konusunda İslâm hukukçuları görüş birliği içindedir. Günümüzde işlenen bu cinayete kısaca, medeni vahşet ve modern cahiliyye diyebiliriz.

vuslat-dergisi-133_insanvegenetik.jpg

Dergiden Konu Başlıkları

Prof. Dr. Hikmet Akdemir “Organ Naklinin Kur’an Açısından Değerlendirilmesi” isimli makalesinde, bir insanın hayatını kurtarmanın bütün insanların hayatını kurtarmak olduğu tespitinden bulunuyor.

Prof. Dr. Hidayet Aydar “Kopyalamada Akraba Meselesi” incelemesinde kopya insan ile onun dünyaya gelmesinde rolü olanlar arasındaki akrabalık konusu inceliyor.

Prof. Dr. Mehmet Şener “Kürtaj Medeni Vahşettir” isimli çalışmasında İmam Gazali’den yola çıkarak kürtajın bir cinayet olduğunu söylüyor.

Prof Dr. Orhan Çeker, dergiye verdiği mülakatta; “kişi ölmeden organ nakli almak caiz değildir.” Ayrıca,  “sezaryen düzenli ve komplovari bir nüfus planlamasıdır. Hatta sezaryen bu açıdan tıbbi bir mesele olmaktan ziyade ideolojik bir meseledir.” diyor. Kürtaj sorusuna ise, “kürtajın bir cinayet olduğunu doktorlar bizden daha iyi biliyorlar” açıklamasında bulunmuş.

Erciyes Üniversitesi Dekanı, Prof. Dr. Mehmet Zeki Duman, “Kur’an’ı Kerim Açısından İnsanın Yaratılışı ve Tüp Bebek Hadisesi” isimli makalesinde bu konuda ki görüşlerini okuyucuyla paylaşmakta.

Gazeteci-yazar Ahmet Varol “Katliamın Güncelleştiği Suriye” isimli güncel makalesinde, Katil Baas rejiminin artık çocukların dahi boğazını kesmeye başladığını kamuoyuna hatırlatmakta.

Dergi hakkında bilgi için: (216) 612 78 22 

 

HABERE YORUM KAT