1. HABERLER

  2. HABER

  3. Vuslat Dergisi Ekim Sayısı Çıktı
Vuslat Dergisi Ekim Sayısı Çıktı

Vuslat Dergisi Ekim Sayısı Çıktı

Vuslat Dergisi, Ekim sayısında zulme ve zalime karşı tavrımız isimli dosya konusuyla okuyucularının karşısına çıktı.

01 Ekim 2012 Pazartesi 09:56A+A-

Vuslat Dergisinin Ekim Sayısı Tanıtım Bülteni:

Allah’ın koyduğu kuralları tanımayan ve onları hiçe sayarak çiğneyen veya onlara karşı gelmeyi, onları gözden ırak tutmayı, halktan gizlemeyi, onlarla savaşmayı ilke, kural ve hayat tarzı haline getirenler çok boyutlu zulüm işlemektedir. Zulmü işleyen kim olursa olsun zalimdir. Zalimin yanında yer almak Allah’ın dinine ihanettir.

İslam dini biz müslümanlara, mazlumdan yana olmayı ve zalime karşı ise mücadele etmeyi tavsiye etmiştir… Hz. Âdem’den günümüze kadar, zalimler, diktatörler, zorbalar, hainler, her zaman var olmuştur. Çünkü zalimlerin ve zorbaların olması bir imtihan vesilesidir… Zulme ve zalime karşı, mazlumlarla birlikte mücadele eden; peygamberler, önderler ve topluluklar tarihte vardı, bugün var, yarın da var olacaktır.

Zalimlere Karşı Mazlumların Yanındayız

Günümüz İslam dünyası zalim, diktatörlerin istilası altında yönetilmekte... Bu zalimler, silaha dayalı güç ile kendi halklarına zulüm ve baskı uygulamakta… Zalim, diktatör ve zorbalara karşı mücadele etmek ve dik duruş ortaya koymak biz müslümanların müşterek vazifesidir. Bizler bunun farkındayız… İslam topraklarında vahşice, işlenen cinayetler, katliamlar, her zaman gündemimizde canlı duracak, ne unutacağız, ne de unutturacağız… Dünya zalimlerine karşı her zaman ve zeminde mazlumların safında yer alacağız…

Arap Baharı

Müslümanlar olarak, “Arap Baharı” denilen halk ayaklanmalarını ve gelinen noktayı iyi tahlil ve analiz etmeliyiz… Kur’an ve Sünnete baktığımızda karşımıza; meşru hedefe, meşru vasıtalarla gidilir düsturu çıkmaktadır.

Zalime ve zulme karşı duruşumuz nasıl olmalı? Kur’an zulüm hakkında ne diyor? Bel’amlar zalimlere fetvalarıyla yardımcı oluyorlar mı? Zulüm ve işgal atındaki ülkeler ne istiyor? Bu ve buna benzer soruların cevabı Vuslat Dergisi Ekim sayısının içeriğinde bulmanız mümkündür.

vuslat-136-ekim2012.jpg

Dergi Başlıklarında Neler Var?

Bu bağlamda, Muhammed İslâmoğlu “Zulme ve Zalime Karşı Dik Duruş” başlıklı makalesinde zalime ve zulme karşı müslümanın tavrının nasıl olması gerektiğine dikkat çekiyor.

Hüseyin Kerim Ece, “Kur’an Açısından Zulüm” yazısında Kur’an’da zulmün kaç çeşit olduğunu inceliyor.

Abdurrahman Dilipak, “Zulm İle Abad Olunmaz” isimli yazısında zulme rıza zulümdür hatırlatmasında bulunuyor.

Mustafa Çelik, “Zalimlerin Avaneleri Asrın Bel’amlarıdır” incelemesinde günümüz Bel’amlarının fetvalarıyla zalimlerin zulmüne katkı sağladığını belirtiyor.

Selahaddin E. Çakırgil, “Ortadoğu’nun Bugününe, Kökü Mâzide Olan Bir Yarını Planlamak İçin Bakmak” yazısıyla dosya konusunu zenginleştirmekte.

Dergide, dosya konusuyla ilgili, Sosyolog Abdurrahman Arslan ile röportaj var

Detaylı Bilgi İçin: 0216 612 78 22 

 

HABERE YORUM KAT