1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. "Viyana Görüşmeleri, Esed'e Zaman Kazandırmar"
"Viyana Görüşmeleri, Esed'e Zaman Kazandırmar"

"Viyana Görüşmeleri, Esed'e Zaman Kazandırmar"

Nureddin Zengi Hareketi Siyasi Ofis Sorumlusu Yusuf, Avusturya'nın başkenti Viyana'da ikinci turu yapılacak Suriye toplantılarını "Esed'e meşruiyet kazandırma çabası" şeklinde nitelendirdi.

11 Kasım 2015 Çarşamba 13:54A+A-

Halep ve çevresinde etkili muhalif gruplardan Nureddin Zengi Hareketi Siyasi Ofis Sorumlusu Muhammed Yasir el-Yusuf, Avusturya'nın başkenti Viyana'da ikinci turu yapılacak Suriye toplantılarını "Esed'e meşruiyet kazandırma çabası" şeklinde nitelendirdi. 

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Zengi, Esed rejimi, Rusya ve İran'ın içinde olduğu hiçbir girişimin çözüm getireceğine inanmadıklarını, bu tür görüşmeleri de reddettiklerini belirterek, çözüm için sadece Cenevre 1 deklarasyonunu esas aldıklarını söyledi. 

Yusuf, 30 Ekim'de Viyana'da gerçekleştirilen ve 14 Kasım'da ikinci turu düzenlenecek görüşmeleri "paylaşım ve pazarlık süreci" şeklinde değerlendirerek, "Viyana görüşmeleri, Esed'e meşruiyet kazandırma çabasıdır. Esed'in yönetimi bırakması da artık tek başına çözüm sağlamayacak, rejimin tümden gitmesi gerekiyor" dedi. 

Rejim, Rusya ve IŞİD ortak akılla hareket ediyor

Ülkede rejim, Rusya ve IŞİD'in ortak akılla hareket ettiğini vurgulayan Yusuf, şunları aktardı:

"DAEŞ ve rejim, Halep konusunda Rusya ile eş zamanlı bir şekilde ortak akılla hareket ediyor. Rusya ve rejim bir kentin güneyine saldırırken DAEŞ ise buna karşılık Halep'in kuzeyindeki saldırılarına ağırlık veriyor. Bunlar bir koordinasyonun belirtileri. Muhalifler, Halep'te güneyden, doğudan ve kuzeydoğudan saldırı altında, bu durumda hem sivilleri hem kendilerini korumaya çalışıyorlar."

Yusuf, Rusya'nın uluslararası algı operasyonu yürüttüğüne dikkati çekerek, "Biz Suriye dostları grubundaki ülkelerle iş birliği içindeyiz. Bu grupta da Suriye muhalefetini destekleyen ülkeler bellidir. Rusya da zaten bu grubun hareket ettiği muhalif birlikleri hedef aldı" diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT