1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Vicdanın yanlış yerde sızlaması!
Vicdanın yanlış yerde sızlaması!

Vicdanın yanlış yerde sızlaması!

Afyonkarahisar'da bir çocuğun 29 Ekim törenlerinde maruz kaldığı muamele tartışma konusu olurken hadise yine yanlış bir bakış açısıyla ele alındı.

31 Ekim 2023 Salı 15:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’de resmi ideolojinin insanları robotlaştıran, akletmeyen birer varlık haline getirmesini ve resmi ideolojinin ikonlarına itaatinin yansımalarını sayısından geçilmeyen 'törenlerde' görmek mümkün. Nitekim en son 29 Ekim törenlerinde Kemalist histerinin gazlamasıyla törenlere daha bir asılan memur tabakasının gayretkeşliği dikkat çekti.

Afyonkarahisar’daki bir okulda dikkat eksikliği (disleksi) olduğu ve hareketleri yapamadığını öne sürülen M.E.T. isimli çocuk öğretmen tarafından  gruptan ayrılarak törenlere katılmasına izin verilmedi. Disleksi sebebiyle eğitim hayatındaki en büyük saçmalıklardan birisinden kurtulan M.E.T aslında oldukça talihli!

Bu törenlerde yansıyan  görüntü ise her zamanki gibi konunun yanlış tartışılıp ele alınması oldu. Törenlerde Kemalist ayinlere katılması engellenen M.E.T üzerinden sahte vicdan sahipleri pedagojik kıyamet koparıyorlar. Neymiş çocuğun arkadaşlarından ayırtılıp kenara konulması onda travmaya yol açabilirmiş… Oysa yapılması gereken diğer bütün çocukların M.E.T ile beraber törenlerden azat edilmeleridir. Kemalist ayinleri, ritüelleri, törenleri çok istiyorlarsa resmi ideolojiye inanan yetişkinler yapsınlar!

HABERE YORUM KAT

3 Yorum