1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Vicdan Hareketi'nden İmza Kampanyası
Vicdan Hareketi'nden İmza Kampanyası

Vicdan Hareketi'nden İmza Kampanyası

Suriye’de hapsedilen ve işkence gören kadınların özgürlüğüne kavuşması amacıyla geçen sene Hatay’a giden Vicdan Konvoyu, bu yıl Vicdan Hareketi ismiyle faaliyetler düzenliyor.

03 Mart 2019 Pazar 18:30A+A-

Geçtiğimiz yıl Suriye’deki savaşta kadınların yaşadığı drama dikkat çekmek amacıyla İstanbul’dan Hatay’a ulaşan Vicdan Konvoyu, bu sene de özgürlüğün önündeki engelleri kaldırmak amacıyla “Vicdan Hareketi” ismiyle faaliyet gösteriyor. Vicdan Hareketi’ne, dünyanın farklı bölgelerinden siyasetçiler, gazeteciler, akademisyenler ve insan hakları savunucuları destek veriyor. 

“Çünkü İnsanız” sloganıyla çalışmalarını yürüten Vicdan Hareketi, Suriye’de son kadın ve çocuk özgür oluncaya dek faaliyetlerini sürdürecek. Vicdan Hareketi, dini, dili, ırkı, rengi ne olursa olsun insanların işkence görmeden, zulme uğramadan onurlu ve insanca yaşaması gerektiğine inanıyor. Hareket, kadınların, Suriye’de savaşın başından bu yana işkence, tecavüz, infaz, hapis ve mültecilikle büyüyen dramlarına dikkat çekmeyi amaçlıyor. 

Bu faaliyetleri arasında imza kampanyası düzenleyen Vicdan Hareketi ''Bizler, dünyanın dört bir yanından farklı din, dil, renk, ırk, cinsiyet fark etmeksizin bir araya gelmiş insanlar ve sivil toplum kuruluşlarıyız.Amacımız Suriye savaşı sırasında tutulan ve hapsedilen kadın ve çocukların serbest bırakılması için insanlık vicdanını temsil eden sivil bir inisiyatif olarak basın toplantıları, medya kampanyaları, diplomatik temaslar vb sivil ve barışçıl çabalar ortaya koymaktır.İnsanlık vicdanının saygıdeğer bir sesi olarak sizden; hiç bir savaş ya da çatışma ortamında sivillere ve özellikle kadın ve çocuklara dokunulmaması için bir çaba ortaya koymanızı ve Vicdan Hareketi'ne desteğinizi talep ediyoruz.Acı ve karanlık içerisindeki soğuk Suriye zindanlarına umut ışığı olmak, kadın ve çocukların özgürlükleri için imzalayın'' açıklamasıyla sitelerinden bu imzaya destek bekliyor.

Buradan imzalayabilirsiniz:https://imzala.vicdanhareketi.org/

 

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT