1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Vicdan Hareketi Zindanlardaki Kadın ve Çocukların Özgürlüğü İçin Yola Koyuluyor
Vicdan Hareketi Zindanlardaki Kadın ve Çocukların Özgürlüğü İçin Yola Koyuluyor

Vicdan Hareketi Zindanlardaki Kadın ve Çocukların Özgürlüğü İçin Yola Koyuluyor

Suriye’de katil Esed’in zindanlarında esaret altına alınan kadınların ve çocukların durumuna dikkat çekmek için geçen yıl Vicdan Konvoyu’nu organize eden İHH, bu yıl da Vicdan Hareketi adı altında bir etkinlik tertipliyor.

19 Şubat 2019 Salı 12:28A+A-

Vicdan Hareketi, Suriye hapishanelerinde bulunan kadın ve çocukların acilen özgürlüklerine kavuşmaları için İstanbul’da 45 ülkeden aktif katılımların olacağı uluslararası bir basın açıklaması düzenleyecek. Açıklama, 105 ülkeden aktivist ve aydının desteği, Türkiye’den ve dünyadan yaklaşık 2 bin STK’nın katkısıyla Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Toplantıya Suriye zindanlarında işkence gören kadınlar da katılarak yaşadıkları acı hikayeleri paylaşacak. 

Basın açıklamasına Azerbaycanlı Sanatçı Azerin, Mandela’nın Torunu Nkosi Mandela, Srebrenitsa Anneleri, İngiltere Parlamentosu’nun İlk Müslüman Milletvekili Hon Baroness Pola Manzila Uddin, Ekvador Milletvekili Ana Belen Marin Aguirre ve Ukraynalı Milletvekili Dr. Olga Bogomolets gibi çok sayıda ünlü isim katılacak.

Vicdan Hareketi

Suriye’de bugüne kadar 13 bin 500’ün üzerinde kadın hapsedildi ve 7 binin üzerinde kadın hâlâ hapishanelerde her gün işkence görüyor, tecavüze uğruyor, türlü insanlık dışı eziyete maruz kalıyor. Suriye rejimi, kadınlara tecavüzü bir silah olarak kullandı ve kullanmaya da devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl Suriye’deki savaşta kadınların yaşadığı drama dikkat çekmek amacıyla İstanbul’dan Hatay’a ulaşan Vicdan Konvoyu, bu sene de özgürlüğün önündeki engelleri kaldırmak amacıyla “Vicdan Hareketi” ismiyle faaliyet gösterecek. Faaliyetler kapsamında dünyanın farklı bölgelerinden siyasetçiler, gazeteciler, akademisyenler ve insan hakları savunucularının destekleriyle 20 Şubat tarihinden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne kadar bir dizi program gerçekleştirilecek. “Çünkü İnsanız” sloganıyla çalışmalarını yürüten Vicdan Hareketi, Suriye’de son kadın ve çocuk özgür oluncaya dek faaliyetlerini sürdürecek.

Vicdan Hareketi, dini, dili, ırkı, rengi ne olursa olsun insanların işkence görmeden, zulme uğramadan onurlu ve insanca yaşaması gerektiğine inanıyor. Hareket, kadınların, Suriye’de savaşın başından bu yana işkence, tecavüz, infaz, hapis ve mültecilikle büyüyen dramlarına dikkat çekmeyi amaçlıyor. 

20 Şubat 2019 tarihinde Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan uluslararası basın açıklamasına aktif katılımlarınızı bekler, çalışmalarınızda kolaylıklar dileriz. 

Basın Açıklaması

Tarih: 20 Şubat 2019 Çarşamba (Yarın)

Saat: 10:30

Yer: Haliç Kongre Merkezi - Beyoğlu İstanbul 

İrtibat: Mustafa Özbek – +90 549 786 96 35

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum