1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Vezneciler Saldırganının Eşkâli Belirlendi
Vezneciler Saldırganının Eşkâli Belirlendi

Vezneciler Saldırganının Eşkâli Belirlendi

Vezneciler'deki saldırıda kullanılan aracı olay yerine getiren ve uzaktan kumandayla patlatan saldırganın eşkalinin belirlendiği aktarıldı.

08 Haziran 2016 Çarşamba 17:51A+A-

Anadolu Ajansı, Vezneciler'de salı günü meydana gelen bombalı saldırıda kullanılan aracı olay yerine getiren ve uzaktan kumandayla patlatan saldırganın eşkalinin belirlendiğini duyurdu. Şüphelilerin verdiği ifadeler ve olay yerinden elde edilen bulgular doğrultusunda saldırıyı PKK'nın gerçekleştirdiği ihtimali üzerinde duran polis, eşkali belirlenen saldırganın yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

Saldırıda kullanılan otomobili kiraladığı ve saldırganlara teslim ettiği iddiasıyla gözaltına alınan 4 kişinin emniyetteki işlemleri ise devam ediyor.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın gazetecilere yaptığı açıklamada, Vezneciler'de  meydana gelen bombalı saldırıyla ilgili soruları da yanıtladı. Kalın, eldeki tüm ilk bulguların PKK'yı işaret ettiğini açıkladı.

İstanbul Vezneciler'de, İstanbul Üniversitesi'nin güvenliğinden sorumlu çevik kuvvet ekipleri nöbet değişimine giderken bombalı araçla yapılan saldırıya uğramış, 6 polis şehit ile 5 sivil hayatını kaybetmişti. En az 30 kişi de yaralanmıştı.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Kaynak: Al Jazeera ve AA

HABERE YORUM KAT