1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Veyis Ateş’e koruma verildi mi?
Veyis Ateş’e koruma verildi mi?

Veyis Ateş’e koruma verildi mi?

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve eski Habertürk sunucusu Veyis Ateş hakkında ‘rüşvet, aracılık için para isteme ve şantaj’ iddialarında bulundu.

15 Haziran 2021 Salı 15:33A+A-

HAKSÖZ HABER

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker yaptığı paylaşımlarda Veyis Ateş ve Süleyman Soylu’yu hedef alırken yabana atılmayacak iddialarda bulundu.

Veyis Ateş’in, SBK Holding’in sahibi Sezgin Baran Korkmaz ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında arabuluculuk teklifinde bulunduğunu iddia eden Peker’i henüz yalanlayan olmadığı gibi sessizlik ile karşılanan bu durumun üzerlerine atılı suçu kabullenme anlamına geldiği yorumları yapılmaya başlandı.

Sedat Peker, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda Veyis Ateş için, "Süslü Sülümanla Sezgin Baran Korkmaz’ın arasını bulmak için Sezgin Baran Korkmaz’dan avanta istemedim desene. Namusun yok mu senin?" dedi.

Fatih Altaylı da dün Habertürk’teki köşesinde kaleme aldığı yazısında Veyis Ateş’in arabuluculuk için Sezgin Baran Korkmaz’dan 10 milyon istediğini yazdı. 

Altaylı yazısında, Sezgin Baran Korkmaz’ın kendisini Avusturya’dan aradığını ve Veyis Ateş ile ilgili konuştuklarını yazdı.

Altaylı köşesinde: Sezgin Baran Korkmaz telefondaVeyis Ateş isimli gazeteci beni 7 Ocak günü aradı ve aracılık için 10 milyon Euro talep etti.’ diye yazdı.

Altaylı yazısında isim vermeden, “Dahası Baran Korkmaz elinde tüm bu iddialarını kanıtlayabilecek bir bant kaydı olduğunu ve bunu ablası gibi sevdiği bir gazeteciye daha önce dinlettiğini de iddia ediyordu.” diye yazdı.

Gazeteci ablanın kim olduğunu daha önce yazdığı “pandora” başlıklı yazısı üzerinden okurlarımıza aktarmıştık. Yine bir kez daha belirtelim: Abla olarak görülen gazeteci Habertürk yazarı Sevilay Yılman…

...

Sedat Peker, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında da akıl almaz iddialarda bulundu.

Peker, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yeğeni ve oğlu ile birlikte Thodex’in kurucusu ve milyarlarca doları çalmakla suçlanan Fatih Faruk Özer’in çaldığı paraların bir kısmını aldıklarını iddia etti.

Sedat Peker, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu rüşvet almakla itham ederken İçişleri Bakanı’ndan herhangi bir cevap gelmedi. Peker ayrıca Veyis Ateş’e; kamuya ait araç ve koruma polisi verildiğini iddia etti.

...

Kamuoyu, bir süredir yakından takip ettiği Sedat Peker sayesinde kimi bilinmeyenleri öğrenmeye ve buna göre de siyasilere, iş adamlarına, gazetecilere bakışını değiştirmeye başladı.

Özellikle de yozlaşan kimi gazetecilerin ‘iplerinin çabuk kesilmesi’ kamuoyunun, Sedat Peker’in iddialarını dikkate almasına öncülük ettiği düşünülüyor. Bundan da önemlisi, iktidarın kestirip atarak “bu konuları gündemine almamaya çalışması” siyasilere olan güveni zayıflatmaya devam ediyor. İddialar karşısında sadece suskunluk sarmalına bürünen ana akım medyanın ise gazetecilikten uzak tavır sergilemeye devam ettiği de gözlerden kaçmıyor.

Belki de kirli ve temizin ayrımı yapılmış olsaydı, bugün iktidara ve kirli ilişkilerle anılan isimlere farklı bir gözle bakılacaktı. Ancak iktidarın ve koalisyon ortağının soruşturmalardan kaçınma çabası ve iddiaları duymazdan gelmeye devam etmesi; Sedat Peker’in dikkatle takip edilmesine ve bilinmeyen, kamuoyunun dikkatle bakmadığı kimi kirli ilişkilerin ortaya çıkmasına vesile olduğu düşünülüyor. 

Tüm bu iddialar iftiraysa, 'kriminal bir tipin ortaya attığı ithamlarla mı uğraşacağız' mantığıyla hareket etmek yerine başta Soylu olmak üzere iddialarda ismi geçenlerin kendilerine yöneltilen iddialara ilişkin açıklama yapmaları gerekmez mi?

 

...

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in ilgili tweetleri,

sedat-peker-aciklama-1-metin-ici-foto.jpgsedat-peker-aciklama-2-metin-ici-foto-2.jpgsedat-peker-aciklama-3-metin-ici-foto-3.jpg

 

HABERE YORUM KAT

6 Yorum