1. HABERLER

  2. HABER

  3. Veto Sonrası Gözler Yeniden Meclis'te
Veto Sonrası Gözler Yeniden Mecliste

Veto Sonrası Gözler Yeniden Meclis'te

Seçimlerin öne alınması konusundaki değişiklik için AK Parti harekete geçiyor.

17 Ekim 2012 Çarşamba 12:34A+A-

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yerel seçimlerin erkene alınmasını öngören anayasa değişikliğini iade etmesinin ardından gözler bir kez daha Meclis’e çevrildi.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, CHP ve MHP ile uzlaşı sağlamak için görüşmelere başlayacaklarını söyledi. Canikli, "CHP destek vermezse yolumuza MHP ile devam ederiz" dedi. Konuya ilişkin bir açıklamada Meclis Başkanı Cemil Çiçek’ten geldi.

AK Parti Hareketli

Cumhurbaşkanı Gül’ün söz konusu değişikliği TBMM’ye iade etmesinin ardından AK Parti hareketli…

Canikli: “MHP İle Yola Devam Ederiz”

Konuya ilişkin açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, şunları dile getirdi:

"MHP ve CHP ile görüşmeler yapacağız. Biliyorsunuz her iki siyasi parti seçim tarihinin erkene alınması konusunda anayasa değişiklik teklifine olumlu yanıt vermişlerdi, destek vereceklerini ifade etmişlerdi. MHP bu desteği verdi. Ancak CHP destek vermedi. Şimdi tekrar görüşeceğiz. Diyelim ki CHP destek vermezse biz yolumuza MHP ile devam edeceğiz. Bu değişikliğin gerçekleşmesi ile ilgili bir sorun çıkacağını tahmin etmiyoruz. Biliyorsunuz dışarıda olan arkadaşlarımız vardı. Oları getirdiğimizde hem MHP'den mazereti olan arkadaşlar vardı. Hem de bizden sorun çözülür diye düşünüyorum."

Çiçek: “Uzlaşı Olursa Çözüm Mümkün”

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, Cumhurbaşkanı Gül'ün erken yerel seçimle ilgili anayasa değişiklik teklifini iade etmesi sonrası gelinen durumu resmi temaslarda bulunduğu Macaristan'da değerlendirdi.

Çiçek, düzenleme konusunda partiler arasında yeni baştan bir görüşme trafiğinin başlayabileceğini söyledi.

TBMM Başkanı Çiçek, yerel seçimin farklı bir tarihte yapılmasına ilişkin yeni bir teklifin gündeme gelebileceğinin hatırlatılması üzerine de "Partilerimiz uzlaşı arayışı içinde olursa hukuken çözümü bulmak her zaman mümkündür" diye konuştu.

***

 

GÜL'DEN VETO AÇIKLAMASI

Öte yandan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yerel seçimlerin erkene alınmasını öngören anayasa değişikliğini Meclis'e iade etmesi ile ilgili sorulara cevap verdi.

Gül, "Kış gününde milleti sandık başına taşımanın bir anlamı olmadığını herkes görüyor. Halkın da beklentisi buydu." dedi.

Cumhurbaşkanı Gül açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Artık Meclis’in siyasi partilerin bileceği iş, tarihte ısrar ederler mi, değiştirirler mi bilemiyorum. Ama içeriği olmayan bir değişiklik ile ilgili bütün milleti sandık başına toplamanın bir anlamı olmadığını düşündüğüm için geri gönderdim."

TRTHABER

HABERE YORUM KAT