1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Vesayetin gazetesi tarihi çarpıtmaya devam ediyor
Vesayetin gazetesi tarihi çarpıtmaya devam ediyor

Vesayetin gazetesi tarihi çarpıtmaya devam ediyor

Vesayetin gazetesi Cumhuriyet, İskilipli Atıf Hoca'nın anılmasından huzursuzluk duyarken bir yandan da Kemalist tarih anlatısıyla İskilipli’ye iftira atmaya devam ediyor.

06 Şubat 2021 Cumartesi 11:01A+A-

 

HAKSÖZ HABER

4 Şubat 1926 yılında idam edilen İskilipli Atıf, önceki gün Çorum’un İskilip ilçesindeki mezarı başında Atıf Derneği’nce organize edilen bir programla anılmıştı. Anma programına siyasi ve akademik çevrelerden de katılım olmuştu. Bu anma programını öğrenen Kemalist vesayetin kalemi Cumhuriyet gazetesi, İslami yaşam uğruna Kemalizm’e karşı dik duruşuyla bilinen ve idam edilen İskilipli Atıf Hoca hakkında uydurma tezviratlar ile karalama kampanyasına bu yılda devam etti.

Cumhuriyeti kuran kadroların vesayetçi gazetesi Cumhuriyet, muasırlaşma önünde engel olarak gördüğü tüm düşüncelerin, kişilerin, yapıların, uygulamaların, değerlerin ve sembollerin hızla ve acımasızca tasfiye edildiği karanlık bir dönemin kurbanı İskilipli Atıf Hoca’yı kriminalize etmeye devam ediyor.

Haberinde asıl suçluyu gizleyen Cumhuriyet, İskilipli Atıf Hoca’nın anılmasını suç işlenmiş gibi lanse ederek şu ifadelere yer verdi: “Çorum Valisi ve AKP’liler, Kuvayi Milliye düşmanının mezarının başında: Devlet erkânı İskilipli Atıf’ı andı”

İskilipli Atıf Hoca’nın İngilizlerden destek aldığını ve gerici olduğunu iddia eden vesayetin kalıntı gazetesi, “Milli Mücadele döneminde İngilizlerin desteği ile gerici isyanlara destek veren ve Kuvayi Milliye’ye düşman Teali İslam Cemiyeti’nin yöneticisi İskilipli Atıf, ölümünün 95. yılında devlet erkânı ve AKP’lilerin de katıldığı törenle anıldı.” diye yazdı.

Cumhuriyet gazetesi haberinde Kuvayı Milliye düşmanı olarak lanse ettiği İskilipli Atıf Hoca’nın gerçekte kimin emriyle ve hangi gerekçe ile öldürüldüğünü ise her zamanki gibi yazmadı. Bunun yerine İskilipli Atıf Hoca ve Teali İslam Cemiyeti hakkında Kemalist tarih anlayışının yazdığı tarihten alıntılar ile olayı aktararak İstiklal Mahkemeleri devrine olan hayranlığını gösterdi.

HABERE YORUM KAT

9 Yorum