1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Verilmiş sadakamız varmış…
Verilmiş sadakamız varmış…

Verilmiş sadakamız varmış…

CHP Genel Başkanı dün akşam Sözcü TV’ye konuştu. Seçim öncesinde mültecileri hedef gösteren Kılıçdaroğlu bu sefer de "cahil köylüleri" hedef aldı...

10 Haziran 2023 Cumartesi 14:50A+A-

HAKSÖZ HABER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sözcü TV’de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Seçimin üzerinden geçen süre zarfına rağmen yaşanan mağlubiyet hakkında kapsamlı bir açıklama yapmayan Kılıçdaroğlu’nun neler söyleyeceği merak konusuydu.

Sözcü TV canlı yayınında Kılıçdaroğlu hiçbir şey söylememeye devam etti. Tek bir farkla, bu sefer kırsalda yaşayan insanları hedef gösterdi. Durduk yere Türkiye’yi şehir-köy tartışması içine sokan Kılıçdaroğlu’nun verdiği demeçler oldukça garipti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerdeki yenilgiden 12 gün sonra ilk kez ekran karşısına çıkınca haliyle gündemi belirleyeceği tahmin ediliyordu. Seçimi neden kaybettiklerine yönelik kendisine yöneltilen soruya 'kırda oy alamadık' izahına başvuran Kılıçdaroğlu, taşradaki insanların iradesini açıkça küçümsedi.

"Kentlerde oturan insanların tamamı demokrasiden yana oy kullandı." diyen Kılıçdaroğlu, "Okuyan, tartışan, özgürlükçü, kentli dediğimiz kitle yüzde 51 oranında Kılıçdaroğlu demiş." diye konuştu. İsmail Saymaz’ın "Cevaplarınız tatmin edici değil. 21 yıldır CHP zaten kırda kaybediyor" tepkisiyle karşılaşan Kılıçdaroğlu "Hayır efendim, anlatamıyorum galiba." ifadelerini kullanıp tartışmadan kaçtı.

Seçim tartışmalarından bağımsız olarak izlendiği vakit Kılıçdaroğlu’nun sorulara cevap verme daha doğrusu verememe tarzı canlı yayını bir parodiye dönüştürüyor. Sanki Kılıçdaroğlu muhataplarıyla inceden dalga geçip onları tiye alıyor… Saymaz’ın “tatmin edici bulmadığı” cevaplar farklı konularda benzerleşiyor.

Kırsaldaki insanın neden ekonomik yıkımdan etkilenmediği” sorusunu kendisine yönelten Kılıçdaroğlu cevabı da bulmuş: Köyde parayı harcayacak yer yokmuş… Devletin 500 lira desteğinin bu insanlar için yeterli olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu iyice kendisini rezil ederek seçim dönemini tamamen kapatmış oldu.

Belediye başkanlarının adaylı konusunda da “makamlarında kalmaları gerektiği” retoriğini yineleyen Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanlığından vazgeçmeyeceğini de vurgulamış oldu. Sözcü TV’deki canlı yayın Türkiye’nin çok ciddi bir krizi atlattığını gösteriyor. Seçimi kazanmak için mültecileri hedef alan kişi kaybedince de “cahil köylüleri” suçladı. Bu vizyonsuzluğun ülkeyi yönetme ihtimalinin gerçekleşmemesi Türkiye’nin verilmiş sadakası olduğunu kanıtlıyor.

 

HABERE YORUM KAT

7 Yorum