1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Velid Muallim'den "Esed-PYD İşbirliği" İtirafı
Velid Muallim'den "Esed-PYD İşbirliği" İtirafı

Velid Muallim'den "Esed-PYD İşbirliği" İtirafı

Suriye Dışişleri Bakanı Velid El Muallim, Kobani’nin Suriye’nin bir parçası olduğunu belirterek, ''silah ve mühimmat desteğinde bulunuyorduk. ABD uçakları gelmeden operasyonlar yapıyorduk” dedi.

06 Kasım 2014 Perşembe 21:51A+A-

 

Velid El Muallim Lübnan’da yayın yapan El Ahbar gazetesine verdiği mülakatta önemli açıklamalarda bulundu. Suriye’nin kuzeyinde Kürtlerin ayrılmaları ile ilgili konuşan Muallim,”Suriye, kuzeyde Kürtlerinin ayrılmasına müsaade etmez ve bunu tanımaz. Kürtlerin çoğunlukta yaşadığı bölgelerde yerel yönetimlerin oluşturulması ve özerk yönetim gibi durumlar ise tamamen savaş şartlarının oluşturduğu baskının sonucudur.” şeklinde konuştu.

ÜLKEYİ PARÇALAR

Muallim, bugün yayınlanan röportajında,”Suriye’deki hiçbir ayrılmaya müsaade etmeyiz. Böyle bir ayrılmayı da tanımayız. Suriye etnik ve dini farkı bir mozaiğe sahip. Her hangi bir ayrılığı kabul etmek ülkeyi parçalar. Bu asla olmayacak.” dedi.

PYD lideri Salih Müslim’in ayrılıkçı olmadığını savunan Muallim,”Parti (PYD) Kürtlerin yoğun olduğu bölgelerde idareyi sağlamak için savaşın baskıcı şartları sebebiyle özerk bir yönetim oluşturdu. Bu yönetimde sadece Kürtlerin değil aynı zamanda Arap aşiretlerin de olmasına özen gösterildi.” şeklinde konuştu.

KOBANİ SURİYE'NİN BİR PARÇASI

Muallim ayrıca Kürtlerin olduğu bölgeleri ayırmanın mümkün olmadığını ifade ederek, Haseke, Minbic ve Kobani'nin coğrafi olarak bir biriyle bağlı olmadığını ve başka etnik unsurları barındırdığını söyledi. Kobani’deki çatışmalara da değinen Muallim, Kobani’nin Suriye’nin bir parçası olduğunu belirterek, ''silah ve mühimmat desteğinde bulunuyorduk. ABD uçakları gelmeden operasyonlar yapıyorduk” dedi.

Kaynak : CİHAN

HABERE YORUM KAT