1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Vatikan ABD’nin Kudüs Planından Endişeli!
Vatikan ABD’nin Kudüs Planından Endişeli!

Vatikan ABD’nin Kudüs Planından Endişeli!

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, ABD’nin Kudüs’ü işgalci İsrail’in başkenti olarak tanıma planından derin endişe duyduğunu belirtti.

06 Aralık 2017 Çarşamba 15:49A+A-

Vatikan’daki Papa 6. Paulus Salonu’nda çarşamba günleri yaptığı genel kabul oturumuna katılan Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, ABD’nin Kudüs planına özel olarak değindi.

AA’da yer alan habere göre, oturumun son bölümünde, “Şimdi benim düşüncelerim Kudüs’le. Son günlerde ortaya çıkan durum nedeniyle duyduğum derin endişe karşısında sessiz kalamam.” diyen Papa, Birleşmiş Milletler (BM) kararı uyarınca kentin statüsüne saygı duyulmasına yönelik çağrıda bulundu.

Papa, Kudüs’ün hem Yahudiler hem Hristiyanlar hem de Müslümanlar için kutsal tek şehir olduğunu, bu üç dinin de ibadet yerlerini bünyesinde bulundurduğunu ve bu nedenle barışa yönelik özel bir yeri olduğunu ifade etti.

Dünyanın küresel boyutta zaten bir gerginliğin içinde olduğunu dile getiren Papa Franciscus, “Korunmuş kimliğiyle kutsal topraklar, Orta Doğu ve dünyanın bütünü yararına bilgeliğin ve ihtiyatın hâkim olması için Tanrı’ya dua ediyorum.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum