1. HABERLER

  2. HABER

  3. Varto'da Kur’an Kursunu Yaktılar
Varto'da Kur’an Kursunu Yaktılar

Varto'da Kur’an Kursunu Yaktılar

Varto'da kız Kuran kursu ateşe verildi.

26 Ağustos 2014 Salı 13:58A+A-

Muş'un Var­to il­çe­si ile Bin­göl'ün Kar­lı­ova il­çe­si ara­sın­da­ki yol ka­pat­ma ey­le­mi iki gü­nün an­dın­dan Var­to il­çe mer­ke­zi­ne sıç­ra­mış­tı.

Gün bo­yu po­lis­le ça­tı­şan ey­lem­ci­ler, ka­mu ku­ru­lu­şu ile iş yer­le­ri­ne za­rar ver­di. Mey­da­na ge­len olay son­ra­sın­da Muş Em­ni­yet Mü­dü­rü Fa­ik Ak­su, Var­to il­çe­sin­de za­rar gö­ren iş yer­le­ri veka­mu bi­na­la­rın­da in­ce­le­me yap­tı.

MÜFTÜ AİLESİ MAHSUR KALDI

Ey­lem­ci­le­rin Var­to İl­çe Müf­tü­lü­ğü­ne ka­la­ba­lık bir grup­la sal­dır­dı­ğı id­di­a edil­di. Müf­tü­lük hiz­met ara­cı ey­lem­ci­ler ta­ra­fın­dan ya­kıl­dı, müf­tü­ye ait ara­ca ise ha­sar ve­ril­di. Üç kat­lı müf­tü­lük bi­na­sı­na da sal­dı­ran gös­te­ri­ci­ler, bi­na­nın üst ka­tın­da bu­lu­nan loj­man­da ka­lan müf­tü ve ai­le­si­ne kor­ku do­lu da­ki­ka­lar ge­çirt­ti.

Müf­tü­lük ka­pı­sı­nı ağaç kü­tü­ğü­nü koç ba­şı gi­bi kul­la­na­rak kır­ma­ya ça­lı­şan gös­te­ri­ci­ler, 8 ve 15 ya­şın­da olan müf­tü­nün ço­cuk­la­rı­na bü­yük şok yaşattı. Ka­pı­lar açıl­ma­yın­ca gös­te­ri­ci­ler cam­la­rı taş­la­dı. Müf­tü­nün İl­çe Em­ni­ye­ti’n­den yar­dım is­te­me­si son­ra­sı yar­dı­ma ge­len po­lis­ler, müf­tü ve ai­le­si­ni loj­man­dan ala­rak em­ni­yet­te gü­ven­li böl­ge­ye gö­tür­dü.

Ey­lem­ci­ler yi­ne Müf­tü­lük bi­na­sın­da bu­lu­nan Kız Kur'an Kur­su­nu da taş­la­dı. Bir grup gös­te­ri­ci ise bi­rin­ci ka­tı ate­şe ver­di. Boş olan Kur'an kur­sun­da yan­gın di­ğer yer­le­re sıç­ra­ma­dan ken­di ken­di­ne sön­dü.

KAMERALAR SÖKÜLDÜ

İl­çe­de bu­lu­nan pos­ta­ne bi­na­sı da yi­ne gös­te­ri­ci­ler ta­ra­fın­dan he­def alın­dı. Olay­lar son­ra­sın­da 6 mo­be­se di­re­ği dev­ril­di, 13 ka­me­ra ye­rin­den sö­kül­dü. Si­ya­si par­ti bi­na­la­rı­na da za­rar ve­ril­di.

1-044.jpg

2-044.jpg

3-044.jpg

4-039.jpg

Bugün

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

3 Yorum