1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Varil Bombaları Onlarca Can Daha Aldı (VİDEO)
Varil Bombaları Onlarca Can Daha Aldı (VİDEO)

Varil Bombaları Onlarca Can Daha Aldı (VİDEO)

Suriye'de rejime ait helikopterler tarafından atılan varil bombaları sonucu bugün de onlarca kişi hayatını kaybetti. Yüzlerce kişinin yaralandığı saldırılarda çok sayıda bina yerle bir oldu.

01 Şubat 2014 Cumartesi 23:36A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye ordusuna ait helikopterlerin özellikle Halep’te muhaliflerin özgürleştirdiği bölgelere "varil bombalarıyla" düzenlediği saldırılar devam ediyor. Bugünkü saldırılarda da çok sayıda bina yerle bir edilirken onlarca kişinin can verdiği öğrenildi.

Suriye Genel Devrim Konseyi'nden (SRGC) yapılan açıklamada, orduya ait bir helikopterin kentin Tarik el-Bab bölgesindeki yerleşim yerini "varil bombasıyla" vurması sonucu 20 kişi hayatını kaybetti. Açıklamada, halkın enkaz altında kalan ölü ve yaralıları çıkarmaya çalıştığı vurgulandı.

Halep’e bağlı Sukkari’de de bir noktanın bombalandığı ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Öte yandan,  başkent Şam'ın Dariyya bölgesine savaş uçakları ve helikopterlerle 12 varil bombası atıldı. Saldırılarda ölü ve yaralıların olduğu ifade edildi. Bölgede Esed güçleri dün ciddi kayıplar vermişlerdi.

Yerel kaynaklar, Suriye ordusuna ait helikopterlerin Dariyya bölgesine 3 günde 76'dan fazla varil bombası attığını, saldırılar sonucu bölgenin harabeye döndüğünü kaydetti.

 
 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum