1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Van’da Saldırganın Taziye Evine Baskın
Van’da Saldırganın Taziye Evine Baskın

Van’da Saldırganın Taziye Evine Baskın

Ankara saldırısının faili olan saldırgan için yapılan taziye ile ilgili abisi ve cami imamı dahil 10 kişi gözaltına alındı.

23 Şubat 2016 Salı 16:50A+A-

Van Cumhuriyet Başsavcılığı,  Ankara'daki saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen saldırgan için kurulan  taziye yerinde PKK propagandasının yapıldığı gerekçesiyle soruşturma  başlattı.

İMAM DAHİL 10 GÖZALTI

Soruşturma kapsamında aralarında taziye yeri olarak kullanılan  Esentepe Camisi'nin imamı ve iki görevlisiyle teröristin babası ile kardeşinin bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı

Ankara'daki saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen  saldırgan için kurulan taziye yerinde PKK propagandasının  yapıldığı gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. 
 
Van Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara'da 29 kişinin hayatını kaybettiği  saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen saldırgan için İpekyolu  ilçesindeki Esentepe Camisi'nde kurulan taziye yerinde örgüt  propagandasının yapıldığı gerekçesiyle soruşturma başlattı.

İMAM, SALDIRGANIN BABASI VE KARDEŞİ GÖZALTINDA
 
Soruşturma kapsamında PKK'yi simgeleyen flama ve  saldırganın fotoğraflarının asıldığı taziye yerini tahsis ettiği gerekçesiyle  caminin imamı ve iki görevlisi ile saldırganın babası ve kardeşinin de aralarında  bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.
 
Savcılık ayrıca, bazı basın yayın organlarıyla internet sitelerinde  yer alan ve ellerinde saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen saldırgana ait  fotoğraflar bulunan kişilerle taziye yerini ziyaret edenleri de araştırıyor.
 
HDP Milletvekili Hezer hakkındaki soruşturma
 
Bu arada saldırgan için kurulan taziye yerini ziyaret eden HDP Van  Milletvekili Tuğba Hezer hakkındaki soruşturma da sürüyor. Başsavcılık, Hezer ile  ilgili atılı suçun yasal unsurlarının oluştuğuna karar vermesi halinde  Anayasa'nın 83. maddesine istinaden,"dokunulmazlığının kaldırılması" talebinde  bulunacak. Hazırlanacak fezleke, TBMM Başkanlığına sunulmak üzere Adalet Bakanlığına gönderilecek.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum