1. HABERLER

  2. HABER

  3. Van'da Miting Sonrası Gerginlik
Van'da Miting Sonrası Gerginlik

Van'da Miting Sonrası Gerginlik

Van’da Başbakan Erdoğan’ın parti mitinginin ardından AK Partililer ile BDP’liler arasında gerginlik çıktı. Polis kalabalığı havaya ateş açarak dağıtmaya çalıştı.

27 Mart 2014 Perşembe 16:14A+A-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin düzenlediği mitingi için yoğun güvenlik önlemleri alındı ancak mitingden sonra yine de gerginlik çıktı.

Mitinge gelenlerin yanlarına getirdikleri su şişelerinin kapakları bile polisler tarafından alınarak atıldı. Miting alanı yakınında da BDP’liler ile AK Partililer arasında kısa süreli bir gerginlik görüldü. Miting alanına doğru giden bir grup BDP’li, yine BDP’li yöneticiler tarafından güçlükle çevrildi.

Başbakan Erdoğan’ın yapacağı miting öncesi Van’da güvenlik üst seviyeye çıkartıldı. Mitingin yapılacağı Beşyol meydanı ve çevresi polis barikatları ile çevrilirken, vatandaşlar tek tek aranarak güvenlik noktalarından geçirildi. Arama yapan polisler kadınların çantalarındaki parfüm, keçeli kalemleri çıkartıp atarken, vatandaşların ellerindeki su şişelerinin de kapakları yine polisler tarafından açılarak atıldı.

POLİSLERE YAKA KARTI

Mitingte görev yapan polislerede yaka kartı takmaları dikkat çekti. Polis memurlarının mavi, amirlerin ise sarı renkli kart taktı. Mitingin yapılacağı beşyol meydanı yakınındaki Cumhuriyet Caddesi’nde de BDP’liler ile Ak Partileler arasında kısa süren gerginlik görüldü. Nedeni belli olmayan gerginlik yine BDP’li yöneticeler tarafından önlendi.

MİTİNGİN ARDINDAN GERGİNLİK: 1 YARALI

BDP’li gruba polis müdahale etti. Polis kalabalığı havaya ateş açarak dağıtmaya çalıştı. Bu sırada bir otelin restoran bölümünde çalışan 1 kişinin yaralandığı bildirildi.

(Dünya Bülteni)

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT