1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Van’da hanımlardan Kudüs programı
Van’da hanımlardan Kudüs programı

Van’da hanımlardan Kudüs programı

Hanımlara özel etkinlikte Kudüs çeşitli açılardan ele alındı.

05 Mart 2024 Salı 19:38A+A-

HAKSÖZ-HABER

Van'da sivil toplum kuruluşlarının ortak etkinliğinde İlahiyatçı-Sosyolog Elif Bilen, Aktivist-Yazar Nimet Orbay ve Eğitimci Yazar Esra Pınaroğlu’nun sunumları ile Kudüs ve direniş olgusu çeşitli açılardan ele alındı.

“Direnişin Sembolü Kudüs” başlığını sunan Bilen, "Neden Kudüs?” sorusunu irdeleyerek Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın tarihsel süreci ve Müslümanlar açısından konumu ile ilgili ayet ve hadisler ışığında değerlendirmelerde bulundu.

Bilen cihadın kıtal boyutu ile birlikte herkes açısından şartlara uygun olarak iyiyi ve güzeli yapma çabası anlamına da geldiğini ifade ederek  Kudüs ile ilgili bir bilinç geliştirilmesinin şart olduğunu vurguladı.

Orbay "Filistin İslami Direnişinin Dünü Bugünü” konusunu ele aldı.

İslami Direnişin Hamas hareketi ile bütünleştiğini anlatan Orbay, sosyal, siyasal ve askeri kanat liderleri ile kurucu kadronun görselleri ile birlikte Hamasın tüm dünyaya islamın unutulan izzetini bir kez daha hatırlattığını söyledi.

Hamas’ın, sadece Müslümanlara değil hiç bir İslami yönü olmayan insanlara dahi savaşın da bir ahlakı olduğunu gösterdiğini ifade eden Orbay, cihattan başka bir yol olmadığı bir ortamda dahi nasıl adil olunabileceğini gösteren Hamas hareketinden çıkarılacak derslerin olduğunu hatırlattı.

Üçüncü ve son başlık olan "Boykot ve Sosyal Medya Etkisi" ise Pınaroğlu tarafından sunuldu.

Boykotun aslında çok gec kaldığını fakat bundan sonra daha istikrarlı bir boykot yapılması gerektiğini anlatan Pınaroğlu, boykotun bir kültür haline gelmesi gerektiğini söyledi.

“Sadece belli markaları zaten tüketmiyorum benim vebalim.” yok demenin doğru olmadığını belirten Pınaroğlu, “Tükettiğimiz ürünlerin yerli muadillerini talep edip bu şekilde bir hayat tarzı oluşturmamız mümkün.” dedi.

Program soru-cevap kısmı ile sona erdi.

06aa1fa9-f59a-4809-a0a1-3ba2b87175d0.jpeg
3e5844ea-ef99-4edf-88ae-5b241ceebcb3.jpeg

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

3 Yorum