1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Van Üniversite Gençliğinden İdamlara Protesto
Van Üniversite Gençliğinden İdamlara Protesto

Van Üniversite Gençliğinden İdamlara Protesto

Mısır Müslümanlarıyla Dayanışma İnisiyatifi tarafından Üniversitede Mısır’daki idam kararlarını ve Müslümanlara yönelik zulmü protesto eden bir eylem yapıldı.

30 Nisan 2014 Çarşamba 21:54A+A-

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde Mısır Müslümanlarıyla Dayanışma İnisiyatifi tarafından Mısır’daki idam kararlarını ve Müslümanlara yönelik zulmü protesto eden bir eylem yapıldı.

Yıldırım Bozkurt’un yönettiği protesto eyleminin başında BDP’li bir grup katılımcılara yönelik itiraz ve tehditte bulundu; fakat eylemi organize eden gençlerin sakin vakarlı ve soğukkanlı duruşu sayesinde Üniversite meydanı bir saate yakın protesto konuşmaları, tekbir ve sloganlarla inledi.

Protesto eyleminde tekbirlerin yanı sıra sık sık; “İslami Hareket Engellenemez”, Yaşasın Suriye Direnişimiz”, “Defol Sisi Seninleyiz Mursi”, “Katil ABD Ortadoğudan Defol”, Ya Allah Menna Gayrek Ya Allah”, “Seyyid Kutup El Benna Selam Olsun İhvana”, “Şehit Esma Yolun Yolumuzdur”, sloganları atıldı. Mısırdaki idam kararlarını ve Müslüman coğrafyalardaki zorbalıkları zulümleri protesto eden afiş ve dövizler açıldı.

Mısır ve Suriyeli Müslümanlarla birlikteliğin, dayanışmanın vurgulandığı eylemde yazar Ali Değirmenci gündem değerlendirmesini de içeren bir konuşma yaptı. Direnişe kardeşlik bilincine, ümmet dayanışmasına ve Müslüman gençliğin sorumluluklarına vurgular da içeren bu konuşmanın ardından öğrenci temsilcilerinden Muhammed Azdır da yaptığı konuşmada; bütün eksikliklerine rağmen ümmetin son süreçte tekrar dirildiğini küresel emperyalizmi ve yerli işbirlikçilerinin de bu nedenle telaşlandığını dile getirdi.

Protesto eylemi Tayfur Bayraklı tarafından okunan basın açıklaması ile sona erdi.

Muhlis Kılıç - Mehmet Nuri Cudi / Haksöz Haber

van-misir-20140430-01.jpg

van-misir-20140430-02.jpg

van-misir-20140430-03.jpg

van-misir-20140430-05.jpg

van-misir-20140430-06.jpg

van-misir-20140430-08.jpg

van-misir-20140430-09.jpg

van-misir-20140430-10.jpg

van-misir-20140430-11.jpg

BASIN AÇIKLAMASININ TAM METNİ

Bismillahirrahmanirrahim

3 Temmuz askeri darbesi Müslümanların üzerine Firavunvari zulümlerini devam ettiriyor. Abdulfettah Sisi Mısır’da meydana gelen darbe sürecinde İhvan mensubu 4 bin kardeşimizi katletti. Buna rağmen ihvan mensubu binlerce kardeşimiz aylardır Mısır sokaklarını terketmeden onurlu bir direniş örnekliği sergiliyor. Ve Cuntaya yönetiminin meşru bir yönetim olmadığını haykırıyor.

Mısır’lı yiğit Müslümanlar onurun özgürlüğün tadını bir defa aldılar artık bu işten geri adım atılmayacağın tüm dünyaya deklare ediyorlar. Bütün bunların farkında olan Darbeci Sisi geçtiğimiz günlerde 20 dakika gibi kısa bir sürede hukuku, adaleti ayaklar altına alarak dünyanın gözü önünde 529 kardeşimize idam kararı verdi ve 37 kişinin kararını onadı.

 Tüm bunlarla da kalmayıp ne kadar zalim ve hak hukuk gözetmeyen bir yönetim olduklarını ilan eder tarzda iki gün önce içlerinde Muhammed Bedii ve Müslüman Kardeşler Teşkilatının yöneticilerinin de bulunduğu tam 683 kardeşimiz hakkında da idam kararı aldı. Zalim ve Batı İşbirlikçisi Cunta Yönetimi sanki dünyayla alay eder tarzda adeta Suriye’de bulunan Katil Esed’in izinden gittiğini gösteriyor.

Buradan ABD, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletlere seslenerek diyoruz ki; Sizler ikiyüzlü aşağılık siyasetinizi sürdürmeye, açıktan veya el altından zalim Sisi’ye desteklerinizi vermeye devam edin. Müslümanlar yaptıklarınızı asla unutmayacaktır. Bizde İman edenlerin destekçisinin yalnızca Rabbimiz olduğunun farkında olarak diyoruz ki; zalimler nasıl bir inkılapla devrileceklerini çok iyi görecekler.

Biz Mısır’ın Firavunlarını çok iyi tanıyoruz Musa’ya karşı sergilenen zalimlikler dün Abdunnasırda, Enver Sedatta, Hüsnü Mübarekte ve bugünde Abdulfettah Sisi’de zuhur etmektedir. Bu zalimlere karşı onurlu direngen bir mücadele örnekliği sergileyen Mısır’ın yiğit evlatlarına buradan selam olsun.

İnşallah buradan yükselen sesler zalimlerin yüreklerine korku salmaya devam edecektir. Ve biz inanıyoruz ki geçici dünya hayatında izzetlice direnmek ve şehadete ulaşmak iman edenler için en büyük şereftir. Tabi ki kafirler bunu anlamayacak kadar zavallı oldukları için geçici makamları ve dünyevi imkanları tercih etmişlerdir. Biz, Rabbimizin “üzülmeyin gevşemeyin eğer inanıyorsanız, üstün olan sizlersiniz” buyruğuna teslim olarak onurlu bir yaşamın mücadelesini vermeye devam edeceğiz.

Duruşma salonlarında bembeyaz kefenleriyle darbe karanlığına başkaldıran, şahadeti - boyun eğmeye tercih eden ve her zaman zillete direneceklerini haykıran kardeşlerimizi selamlıyoruz. Kardeşlerimizin bu onurlu direnişi sayesinde, zalimlerin insaf sahibi herkesin vicdanında ve dünyanın huzurunda yargılanacağına inanıyoruz.

Firavunlara karşı elbet Musalar Harunlar çıkacaktır.

Musa’nın Asasıyla Titresin Sehpalar

Ne Kıyamlar Biter Ne Kutuplar Esmalar

Galib gelenler ancak Allah yolunda gidenlerdir.

 Van Mısır Müslümanlarıyla Dayanışma İnisiyatifi Adına Tayfur Bayraklı

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum