1. HABERLER

  2. HABER

  3. Van Özgür-Der’de Tanışma Gecesi
Van Özgür-Der’de Tanışma Gecesi

Van Özgür-Der’de Tanışma Gecesi

Van Özgür-Der Şubesi, tanışma ve kaynaşma amaçlı bir etkinlik düzenledi.

24 Kasım 2013 Pazar 01:40A+A-

Dernek merkezinde gerçekleştirilen ve büyük bir ilgiyle karşılanan etkinlik, genel bir tanışmanın ardından, Yönetim Kurulu üyesi Hayati Beyde’nin toplantının düzenleniş amacını da içeren sunuş konuşmasıyla başladı. Kardeşliğin, birlikteliğin, dayanışmanın önemine vurgu yapan Beyde, Müslümanların tevhidin, hakkın, adaletin şahidliğini birlikte gerçekleştirmelerinin önemi üzerinde durdu.

Ardından, ÖZGÜR-DER Van Şube başkanı Erdoğan Güleryüz söz aldı. Güleryüz konuşmasında ÖZGÜR-DER’in kuruluş felsefesinden, çalışma ilkelerinden, kardeşlik ve şahidliğe verdiği önemden söz etti ve Van Şubesi olarak yaptıkları çalışmaları ve yapmak istediklerini özetledi.

Programda ayrıca Van’da bulunmakta olan Ali Değirmenci de bir konuşma yaptı. Kardeşliği, şahidliği, vahyin tanıklığını yapmayı, özgüven sahibi olmayı ve Allah’ın dini için çabalamayı hem güncel hem de İslam tarihinden örneklerle anlatan Değirmenci; zaman zaman salondakilere duygusal anlar yaşattı.

Okunan şiirlerle, söylenen ezgi ve marşlarla zenginleştirilen programda Yönetim Kurulu üyeleri Abidin Yakın, Baki Karaca ve Hakan Orakçı da kısa konuşmalar yaptılar ve katılımcılarla fikir alışverişinde bulundular.

Güncel gelişmelerin de değerlendirildiği programda, misafirlere çiğ köfte, ayran ve çay ikram edildi.

Haber: Ergün Aslan / Van

van-20131123-02.jpg

van-20131123-03.jpg

HABERE YORUM KAT

6 Yorum