1. HABERLER

  2. HABER

  3. Vali Mutlu'dan Açıkta Kalan Suriyelilere Çağrı
Vali Mutlu'dan Açıkta Kalan Suriyelilere Çağrı

Vali Mutlu'dan Açıkta Kalan Suriyelilere Çağrı

Vali Mutlu, İstanbullular'dan, soğuk hava koşulları nedeniyle üzücü olayların yaşanmaması adına, sokaklarda yaşayan Suriyeli sığınmacıları bildirmelerini istedi- 7 aile, Pendik'te oluşturulan kampa yerleştirildi

03 Aralık 2013 Salı 12:24A+A-

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, sosyal paylaşım sitesi "Twitter" üzerinden İstanbullulara, soğuk hava koşulları nedeniyle açıkta kalan Suriyeli sığınmacıları bildirmeleri konusunda çağrıda bulundu.

Vali Mutlu, tweetlerde, Suriyeli sığınmacıların meskensiz olarak, açık alanlarda konaklamalarının bir süredir herkesin dikkatini çektiğini belirtti.

Açıkta kalan ailelerle görüştüklerini, bu ailelerin, ısrarlara rağmen Türk Kızılayı tarafından hazırlanan kamplara gitmeyi tercih etmediğini aktardı. Mutlu, kış şartları nedeniyle 7 aileyi Pendik'teki Kızılay kampı alanında konaklamaya ikna ettiklerini kaydetti.
Vali Mutlu, olumsuz olayların yaşanmaması adına İstanbullulara da çağrıda bulunarak, açıkta kalan Suriyeli sığınmacıları Emniyetin "155", İstanbul Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün "0212 455 56 67" telefonuna ve kendisine Twitter hesabından ulaşabileceklerini bildirdi.

İstanbul Valisi Mutlu'nun mesajları şöyle:

"Suriyeli geçici sığınmacıların şehrimizde meskensiz olarak, açık alanlarda konaklamaları hepimizin dikkatini bir süredir meşgul etti. Bu durumdaki sığınmacılara sürekli olarak, devletimizin Kızılay vasıtasıyla hazırladığı kamplara kendilerini götürebileceğimizi anlattık. Ancak ısrarla yaptığımız bu yönlendirici yardım tekliflerimize olumsuz yanıt verilerek, kamplara gitmeyi kesinlikle tercih etmediler. Yaklaşan kış şartları, soğuyan havalar nedeniyle doğabilecek olumsuzlukları düşünerek yeni bir inisiyatif geliştirmemiz gerekti. Pendik'teki hazır olan Kızılay Kampı'nın yanı sıra Tuzla ilçemizde bitirilen Lojistik Merkezimizi de takviye ederek meskensizlere hazırladık. Açıkta kalan sığınmacılara 10 günden bu yana hazırladığımız bu yerlere yerleştirilmeleri konusunda sürekli çağrılar yapıldı. Bilhassa kış şartlarında açıkta kalmalarının sağlıkları ve misafirperver toplumumuzun vicdanında kabul edilemez olduğu iyiniyetle anlatıldı. Bunun sonucunda 7 aile toplam 34 kişi, Pendik kampımıza rızaen yerleştirilmiş olup, Kızılayımız tarafından tüm ihtiyaçları karşılanmaktadır. Kampa yerleşmek istemeyen diğer geçici sığınmacılar ise kendi istek ve imkanlarıyla açıkta kalmaya son verip muhtelif tedbirlere yöneldiler. Konu halen gündemimizde ve sürekli takibimizde olmaya devam edecek, açıkta kalmalara ve olumsuz görüntülere fırsat verilmeyecektir. Devletimiz ve misafirperver, yardımsever halkımızın yardım ve ilgisi sığınmacılara sunulmaya devam edilecek fakat olumsuzluklar izlenecektir. Değerli İstanbullulardan da bu konuda dikkat beklediğimizi özellikle, gene de açıkta kalmak isteyecek kişileri bildirmelerini bekliyoruz. Bu konuda Emniyetin 155 nolu ve İstanbul AFAD Müdürlüğünün 0212 455 56 67 telefonu ile bana Tweeter hesabımdan ulaşabilirsiniz.Teşekkürler."

AA

HABERE YORUM KAT