1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Vahşi Katile Sadece Rütbe Tenzili
Vahşi Katile Sadece Rütbe Tenzili

Vahşi Katile Sadece Rütbe Tenzili

Irka'ın Hadisa kentinde 24 sivili katleden askere sadece rütbe tenzili cezası verildi

25 Ocak 2012 Çarşamba 02:57A+A-

BBC'nin verdiği habere göre; ABD'nin California eyaletinde bir askeri mahkeme, 2005'te Irak'ta silahsız 24 sivilin öldürülmesiyle ilgili davada bazı suçlamaları kabul eden çavuş Frank Wuterich'in rütbesinin tenzil edilmesine karar verdi.

Askeri savcılık, mahkemeyle anlaşarak görevi ihmal suçlamasını kabul eden Wuterich'in üç ay hapis cezasına çarptırılması, rütbesinin tenzil edilmesi ve maaşının üçte iki oranında azaltılmasını istemişti.

Ancak mahkeme, sadece Wuterich'in rütbesinin düşürülmesi tavsiyesinde bulundu. Mahkeme, hapis cezasıyla, eşinden ayrıldığı ve 3 çocuğa bakmak zorunda olduğu için Wuterich'in maaşın düşürülmesine onay vermedi.

Mahkemenin kararlarının Amerikan Merkez Kuvvetler Komutanlığı'nca da onaylanması gerekiyor.

Wuterich, Hadisa'da sivillerin öldürülmesi olayıyla ilgili olarak yargılanan sekiz askerden biriydi.

Daha önce altı asker hakkındaki suçlamalar ya düşürüldü ya da mahkemece reddedildi. Bir asker ise aklandı.

Hadisa'da aralarında çocuklar, kadınlar, yaşlılar ve tekerlekli sandalyedeki bir hastanın da bulunduğu 24 kişi bir Amerikan askerinin bombalı saldırıda hayatını kaybetmesi sonrasında öldürülmüştü.

Savcılık Wuterich'in arkadaşının bombayla paramparça olmasına tanık olduktan sonra kontrolünü kayberek emrindeki askerleri olay yerininin yakınlarında bulunan evlere gönderdiğini söylüyor.

HABERE YORUM KAT