1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Sıfatları “Uzman” ama işleri yalan!
Sıfatları “Uzman” ama işleri yalan!

Sıfatları “Uzman” ama işleri yalan!

Afganistan’da yaşananlar hakkında üretilen dezenformasyonun haddi hesabı yok!

19 Ağustos 2021 Perşembe 18:18A+A-

HAKSÖZ HABER

Afganistan’da Taliban’ın ilerleyişi sonrasında sosyal medya başta olmak üzere inanılmaz bir dezenformasyon dalgası oluşturuldu. En küçük görüntüyü bile Taliban aleyhine algı oluşturmak için kullananların başında CNN ve BBC gelirken “uzman” olarak lanse edilen kişiler de manipülasyona malzeme taşıyorlar!

Yıldız Beyazıt Üniversitesi akademisyenlerinden Dr. Merve Seren sosyal medyada Afganistan Logar ili valisi Abdulkayyum Rahimi’nin Taliban tarafından öldürülüp cesedinin cadde ortasına atıldığını iddia etti. Kısa sürede yalanı ortaya çıkan Seren önce paylaşımını sildi ardından ise hesabını kapattı.

e9i0s0vxsaeramt.png

Abdulkayyum Rahimi’nin bizzat kendisi ortaya atılan iddialar reddetmiş televizyonlarda canlı yayınlara katılmıştı. Ancak Taliban hakkında iftira uydurmanın dayanılmaz hafifliğine kapılan Seren hiç araştırma yapmadan hedef göstererek dezenformasyonun yayılmasına katkı sağladı. Ortaya atılan yalan iddiaların her zaman binlerce alıcısı varken doğru bilginin ise sınırlı sayıda takipçisi oluyor ne yazık ki!

1-194.jpg

basliksiz-058.jpg

Yalan söylediği için veya yanlış bilgiyi yaydığı için özür dilemesi gereken Seren’in hesabını kapatarak tabiri caizse kaçması her akşam televizyonda “konunun uzmanı” olarak lanse edilen kimselerin çapını da gösteriyor!

 
 
 
 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum