1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Uzlaşı Görüşmeleri, Abbas’ın Şartlarından Dolayı Sona Erdi
Uzlaşı Görüşmeleri, Abbas’ın Şartlarından Dolayı Sona Erdi

Uzlaşı Görüşmeleri, Abbas’ın Şartlarından Dolayı Sona Erdi

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Musa Ebu Merzuk, Hamas ve Fetih arasındaki uzlaşı görüşmelerinin durduğunu açıkladı.

19 Kasım 2016 Cumartesi 14:04A+A-

Ebu Merzuk, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın son Doha ziyareti sırasında uzlaşı şartlarını açıkladığını ve söz konusu şartların Hamas'ın reddettiği şartlar olduğunu söyledi.

El-Arabi El-Cedid gazetesine verdiği demeçte Hamas Hareketi Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye'nin önümüzdeki ay Gazze'ye döneceğini belirten Ebu Merzuk, Heniyye'nin Gazze'ye dönmesinin önünde herhangi bir engel olmadığını bildirdi.

Hamas'ın hareket içi seçimlerinin henüz başlamadığını kaydeden Ebu Merzuk, Hamas'ın yeni esir takası görüşmelerine başlamadan önce Özgürlerin Vefası Anlaşması'yla serbest bırakılan ve yeniden gözaltına alınan esirlerin salıverilmesi şartından vazgeçmeyeceğini ifade etti.

Uzlaşı görüşmelerine de değinen Ebu Merzuk, Fetih Hareketi mevcut tavrını değiştirmeden ufukta herhangi bir görüşme görünmediğini söyledi.

Ebu Merzuk, Hamas'ın Filistin siyaset sahnesinden tamamen çekilmek üzere olduğu yönündeki iddiaları yalanlayarak, Hamas'ın siyaset sahnesinden çekilmesinin mümkün olmadığını bildirdi.

Ebu Merzuk, İslami Cihad Hareketinin başlattığı girişimin çok iyi olduğunu belirterek “Fetih hareketi ve Mısır ile Ürdün gibi Filistin dosyasında etkili olan ülkeler bu girişime destek verecek mi?” diye sordu.

Anayasa Mahkemesinin Başkan Abbas’a dokunulmazlıkları kaldırma yetkisinin olduğunu kabul etmesini de eleştiren Ebu Merzuk, bunun iktidarın yetkilerini arttıran komik bir karar olduğunu söyledi.

Uzlaşı konusunda Mısır’ın rolünün önemine değinen Ebu Merzuk, Mısır’ın her taraf ile iletişim içinde olması gerektiğini kaydetti.

FİEM

HABERE YORUM KAT