1. HABERLER

  2. HABER

  3. Uzaylı Hoca Başörtülüleri Takip Ediyormuş
Uzaylı Hoca Başörtülüleri Takip Ediyormuş

Uzaylı Hoca Başörtülüleri Takip Ediyormuş

Başörtülü öğrencilerini çektiği fotoğraflarla fişlemeye çalışan hoca açıklama yaptı.

19 Mayıs 2012 Cumartesi 05:49A+A-

Ege Üniversitesi'nde başörtülü öğrencileri çektiği fotoğraflarla fişlemeye çalışan ve derslerine almayan uzay bilimleri öğretmeni Prof. Dr. Rennan Pekünlü açıklama yaptı. Açıklamasında "Mahkeme kararlarının uygulanması zorunludur. Üniversite yönetimi ve öğretim elemanları bu kararı yok sayamazlar. Şu an da üniversite yönetimi, öğrencileri suça teşvik ediyor ve suç işliyor. Türbanlı öğrencilerin hukuk kararlarına rağmen üniversiteye girmeleri beni rahatsız ediyor." diyen Pekünlü bir çok öğrencinisininde başörtülü öğrencilerden rahatsız olduğunu iddia etti.

Hakkında Sayısız Soruşturma Var

Olayla ilgili açıklama yapan Fen Fakültesi dekanı Prof. Dr. Nadide Kazancı Pekünlü hakkında açılmış sayısız soruşturma olduğunu ifade etti. Kazancı daha önce kınama ve kademe ilerleme cezası alan Pekünlü'nün uzaklaştırmanın eşiğinde olduğunu söyledi.

Bizi Takip Ediyor

Durumdan şikayetçi olan başörtülü öğrenciler ise Pekünlü'nün kendilerini takip edip sınıflara kadar gelip fotoğraflarını çektiğini, sınavlara almadığını ve tehdit ettiğini ifade ettiler. Ayrıca rektörlük önünde protesto da düzenleyen öğrenciler arasından Tuğba Dişiçürük sınıfta olmasına rağmen zaman zaman bilerek yok yazıldığını ve başörtüsü konusunda ikna edilmeye çalışıldığını söyledi.

YÖK Harekete Geçti

Öte yandan YÖK'ün de (Yüksek Öğrenim Kurulu) Pekünlü'yü hakkındaki iddiaların incelenmesi için denetleme kuruluna sevk ettiği öğrenildi.

 

HABERE YORUM KAT