1. HABERLER

  2. HABER

  3. Utanç Verici İdam Kararı Protesto Edilecek!
Utanç Verici İdam Kararı Protesto Edilecek!

Utanç Verici İdam Kararı Protesto Edilecek!

Özgür-Der, Mısır’da 529 Müslüman kardeşimize verilen idam cezasını protesto etmek için 25 Mart Salı günü 13:30’da Saraçhane’de toplanma çağrısında bulundu.

24 Mart 2014 Pazartesi 19:42A+A-

HAKSÖZ-HABER

Mısır'da darbe yönetiminin “terör örgütü” ilan ettiği Müslüman Kardeşler'in yargılandığı ülke tarihinin en büyük davasında 529 kişiye idam cezası verildi.

Mısır’da Minye mahkemesinde görülen davada İhvan-ı Müslimin (Müslüman Kardeşler) teşkilatının lideri Muhammed Bedii'nin de dâhil olduğu 1200 kişi yargılanıyordu. Davada darbe karşıtı protestolar nedeniyle yargılanan kardeşlerimize “Şiddet olaylarına karışma, kişilere ve kamu malına saldırı” suçlamasında bulunuldu. 545 kişi hakkında karar verildi. 18 kişi beraat ederken 529 kişi tarihî bir ceza aldı: İdam!

Darbe mahkemesinin tamamen keyfi ve hukuksuz bir şekilde verdiği idam cezaları zulüm ve ihanet olarak değerlendiriliyor. Mısır kanunlara göre hakim, yargılanan bir tek sanığın bile duruşmaya katılmaması halinde mahkemeyi ertelemek zorunda. Ancak mahkeme heyeti birçok sanığın duruşmaya gelmemesine rağmen duruşmayı sürdürdü hak ihlalinde bulunarak kendi kanunlarını çiğnedi.

PROTESTOYA DAVET

Özgür-Der, bu utanç verici karar hakkında Müslüman Kardeşleri yalnız bırakmama ve darbe mahkemesini protesto etme çağrısında bulundu.

25 Mart Salı günü 13.30’da İstanbul-Fatih’teki Saraçhane Parkında yapılacak protesto eylemine Özgür-Der’in yanı sıra çeşitli İslami kuruluşların mensuplarının da katılacağı öğrenildi.

Özgür-Der'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Mısır’da seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin askerî darbe ile devrilmesinin ardından İslami hareketlere yönelik baskı ve zulümler artarak devam ediyor.

Cuntacıların kontrolündeki yargı, darbe politikalarıyla uyumlu bir şekilde halkın üzerinde terör estiriyor. Son olarak Minye Ceza Mahkemesi, darbe karşıtı 529 kişi hakkında "şiddete teşvik suçlamasıyla" idam cezasına hükmetti.

Uluslararası kamuoyunun ahlaksız suskunluğuna ve hatta darbecilerle işbirliği yapan politikalarına rağmen direnen Mısırlı kardeşlerimizi selamlıyoruz. Hukuksuzluğu protesto etmek ve İhvan-ı Müslimin öncülüğünde direnen kardeşlerimizle dayanışmak için sizleri yarın (Salı) saat 13.30’da Fatih Saraçhane Parkı’nda yapılacak basın açıklamasına bekliyoruz.

 

HABERE YORUM KAT