1. HABERLER

  2. HABER

  3. Üşüyen Suriye'ye Sadakataşı'ndan Yardım
Üşüyen Suriyeye Sadakataşından Yardım

Üşüyen Suriye'ye Sadakataşı'ndan Yardım

Sadakataşı Derneği, kışlık yardımlarını Suriyeli mahrum ve muhtaçlara ulaştırdı.

07 Aralık 2012 Cuma 15:19A+A-

Geçtiğimiz hafta düzenlenen basın açıklamasının ardından İstanbul'dan yola çıkarılan kışlık yardımlar bölgeye ulaştı. Dağıtımlarına hızla başlanan yardım malzemelerin bir bölümü Türkiye'nin Kilis şehrinde kalmakta olan Suriyeli mülteci ailelere teslim edildikten sonra Suriye'nin içinde çeşitli bölgelerde dağıtımlarına devam edildiği bildirildi.

Sadakataşı Derneği web sitesinden yapılan açıklamaya göre, kış yardımları kapsamında ilk etapta 8.000 Adet Kışlık Battaniye, 4.500 Takım kışlık çocuk eşofman takımı, 550 Adet triko kazak ile 2.500 Takım Çocuk Atkı ve Bere takımlarından yardım malzemelerimizin bir kısmının dağıtımları tamamlandı. Şu anda bölgede görev yapmakta olan Acil Yardım Görevlileri tarafından dağıtımlar devam ediyor.

Suriye'ye Yeni Konvoylar Hazırlanıyor

Bölgede baş gösteren kıtlık nedeniyle Suriye'ye un ve gıda malzemelerinden oluşan yeni yardım konvoyları hazırladıklarını belirten dernek yetkilileri, kısa sürede yeni yardım konvoylarını Suriye'ye yola çıkarmayı ön görüyor. Proje kapsamında Türkiye'nin birçok ilinde toplanacak unlar hazırlanan konvoylar eşliğinde Suriye'nin içlerinde dağıtılacak.

Yardım çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan dernek başkanı Kemal Özdal; "Suriye konusunda bugüne kadar yaptığımız tüm faaliyetlerimizi bizzat kendi ekiplerimizle, Suriye'nin içinde birçok bölgede gerçekleştirdik. Kurban bayramı öncesi bayramlık ayakkabılarımızı, Kurban'da kurbanlıklarımızı ulaştırdık hamdolsun. Şimdi de kış yardımlarımızla Suriye halkıyla dayanışmamız devam ediyor. Kış yardımlarımız devam ederken şimdi de gıda konvoyları hazırlıyoruz. İlk etapta 3 Tır un göndermeyi ön görüyoruz. Bu yardımlarımız hız kesmeden devam edecek. Desteklerimiz ve dualarımız kardeşlerimiz için. Siz de derneğimize kışlık tekstil malzemeleri ya da un bağışında bulunarak Suriyeli kardeşlerimizle dayanışmamıza katılabilirsiniz." dedi.

Derneğin Suriye ve diğer bölgelerdeki çalışmalarını sadakatasi.org.tr adresinden takip edebilir, 0216 614 04 61 numaralı telefondan bilgi alabilirsiniz.

suriye-kis-yardimlari-battaniye-sadakatasi05.jpg

suriye-kis-yardimlari-battaniye-sadakatasi02.jpg

suriye-kis-yardimlari-battaniye-sadakatasi03.jpg

suriye-kis-yardimlari-battaniye-sadakatasi04.jpg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum