1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ...

  4. Üsküp'te Srebrenitsa Yürüyüşü
Üsküp'te Srebrenitsa Yürüyüşü

Üsküp'te Srebrenitsa Yürüyüşü

Üsküp'te Boşnak Kültür Birliği tarafından Srebrenitsa Barış Yürüyüşü yapıldı.

10 Temmuz 2016 Pazar 18:29A+A-

Srebrenitsa'daki soykırımın 21. yılı kapsamında Makedonya'nın başkenti Üsküp'te Srebrenitsa Barış Yürüyüşü yapıldı.

Boşnak Kültür Birliği (BKZ) tarafından düzenlenen etkinlikte, Üsküp'teki tarihi Türk Çarşısı'ndaki Murat Paşa Camisi'nde toplanan yüzlerce vatandaş, şehir merkezindeki tarihi Taş Köprü'ye kadar yürüdü.

BKZ Başkanı Cemil Bektovic, burada yaptığı açıklamada, Srebrenitsa soykırımının Avrupa topraklarında gerçekleşen ikinci soykırım olduğuna işaret ederek, bu yürüyüşle korkunç katliamın 21. yılını anmak istediklerini söyledi.

Yürüyüşle halklar arasında barışın sağlanması mesajını vermeyi amaçladıklarını kaydeden Bektovic, "Tarihi olayların doğru değerlendirilmesi ve insanların yaşananları unutmaması gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü kendine yapılanları unutan halklar, aynısına tekrar maruz kalır." dedi.

BKZ Başkan Yardımcısı Cevad Hot da Srebrenitsa'daki soykırımın unutulmaması gerektiğini vurgulayarak, bugünkü yürüyüşün 21 yıl önce Bosna'daki Boşnakların çektiği ve Makedonya'daki Boşnakların halen hissettiği acıları hatırlattığını dile getirdi.

Hot, "Makedonya'daki Boşnaklar bu olaylardan fiziksel olarak uzak olsalar da kalplerimiz yaşananları çok yakından hissetti. Yaşananların bir daha tekrarlanmamasını diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Makedonya'da, 2002 yılında yapılan son nüfus sayımına göre ülkede 17 bin 18 Boşnak kökenli vatandaş yaşıyor.

Kaynak: Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT