1. HABERLER

  2. HABER

  3. Usame Bin Ladin'i Vuran Askerden İşkenceye Övgü
Usame Bin Ladin'i Vuran Askerden İşkenceye Övgü

Usame Bin Ladin'i Vuran Askerden İşkenceye Övgü

Afganistan ve Irak işgalleriyle insanlık tarihine en vahşi işkence ve katliamlarla kara bir leke olarak geçen ABD ordusunun çirkinlikleri bitmek bilmiyor.

16 Aralık 2014 Salı 16:03A+A-

HAKSÖZ-HABER

Usame Bin ladin'i katleden operasyon ekibinden Rob O'neill "ordunun işe yarayan her yöntemi kullanması gerektiği" yönündeki beyanlarını şimdi de canlı bağlantı kurduğu bir tv programında tekrarladı. Fakat O'neill "water boarding" gibi yaygın olarak kullandıkları bazı işkence tekniklerini hiç anmadı bile. 
 
İşin tuhaf yanlarından biri de işgale, işkenceye ve katliama endekslenmiş ordu birlikleri üreten ABD emperyalizminin bütün  ülkeler için insan hakları ve işkence raporları yayınlayacak kadar iğrenç bir tekebbür içinde olması. Bir taraftan işkence teknikleri ve uzmanları geliştirip ithal etme konusunda diğer taraftan da insan hakları söylemi ve denetçilerini piyasaya salıp demokrasi şampiyonluğunu da kimseye bırakmamak ABD'nin ne olduğunu gösteren muazzam bir tutarsızlık tablosudur.
 
***

Usame Bin Ladin’i vuran asker Rob O’Neill, CIA’nın ve Amerikan ordusunun kullandığı işkence yöntemlerini “gelişmiş sorgu yöntemleri” olarak değerlendirdi ve bunlar olmasa Bin Ladin’in bulunamayacağını söyledi.

Amerikan Fox kanalında yayınlanan Hannity programına canlı olarak bağlanan Rob O’Neill, ordunun “işe yarayan her yöntemi” kullanması gerektiğini belirtti. O’Neill, yüksek sesli müziklerin dinletilmesi, uykusuz bırakma, strese sokacak pozisyonlarda bırakma gibi yöntemlerin kullanılması gerektiğini savunarak şöyle konuştu:

“Eğer kullandığınız yöntemler kalıcı zararlar vermiyorsa, yapılan işten istediğiniz zaman uzaklaşabiliyorsanız, buna işkence denilemez. Bizim Usame Bin Ladin’i bulmak için Halid Şeyh Muhammed üzerinde kullandığımız yöntemler sadece, mahkumların rahatını bozmak üzere kullanılan gelişmiş sorgu yöntemleriydi. Mesela klostrofobisi olan birini küçük bir yere kapatmak, uykudan mahrum bırakmak ve sürekli sinir bozucu müzikler dinletmek, bu yöntemlerden bazıları. Karşınızdaki insanlara cana yakın davranarak onlardan bilgi almanız mümkün değil.”

RADİKAL

HABERE YORUM KAT