1. HABERLER

  2. HABER

  3. Uşak'taki "Paralel Yapı" Operasyonunda 9 Kişi Adliyede
Uşak'taki "Paralel Yapı" Operasyonunda 9 Kişi Adliyede

Uşak'taki "Paralel Yapı" Operasyonunda 9 Kişi Adliyede

Uşak'taki “Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması” (FETÖ/PDY)soruşturması kapsamında, “örgüt”e finans sağlanması iddialarına ilişkin operasyonda gözaltına alınan 9 “şüpheli”, adliyeye sevk edildi.

14 Ocak 2016 Perşembe 10:19A+A-

Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı’nca “FETÖ/PDY”nin “finans kanadı”na yönelik sürdürülen soruşturmada elde edilen bilgi ve iddialar doğrultusunda operasyonun üçüncü ayağında Uşak, Antalya, Mersin, Adıyaman ve İzmir'deki ev ve iş yerlerinde gözaltına alınan “örgüt”ün eski “Uşak imamı” olduğu ileri sürülen M. A. G. (56), S. K. (38), H. H. D. (50), A. G. (42), A. Y. (41), F. K. (50), İ. G. (35), İ. T. (42) ve K. B. (41), sabah saatlerinde hastanede sağlık kontrolünden geçirildi.

Zanlılar, daha sonra geniş güvenlik önlemleri altında “FETÖ/PDY'ye üye olmak”, “anayasal düzeni bozmaya çalışmak”, “örgüt adına propaganda yapmak”, “örgüte gelir sağlayıcı faaliyetlerde bulunmak”, “himmet adı altında zorla para toplamak, toplanan paraları yurt dışına çıkarmak”, “örgüte finans desteği sağlamak istemeyenler üzerinde baskı kurmak” gibi suçlardan hazırlanan dosyayla adliyeye sevk edildi.

Aralarında memur, emekli astsubay, muhasebeci ve öğretmenlerin de bulunduğu “şüpheli”lerin emniyette susma haklarını kullandıkları ve ifade vermedikleri öğrenildi.

Operasyonun üçüncü ayağında hakkında gözaltı kararı verilen Ş. A'nın ise Manisa'da yürütülen “FETÖ/PDY” operasyonu kapsamında daha önce tutuklandığı ve hâlen cezaevinde olduğu öğrenildi.

Soruşturma kapsamında 2 kişi hakkında daha yakalama kararı çıkarıldığı belirtildi.

AA

HABERE YORUM KAT