1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ÜRDÜN

  4. Ürdün'den İsrail'e "Mescid-i Aksa" notası
Ürdün'den İsrail'e "Mescid-i Aksa" notası

Ürdün'den İsrail'e "Mescid-i Aksa" notası

Ürdün, işgal altındaki Doğu Kudüs ve Mescid-i Aksa'daki baskın ve saldırılara tepki olarak İsrail'e protesto notası verdi.

04 Ekim 2023 Çarşamba 17:12A+A-

Ürdün Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, Dışişleri Bakanlığı, Amman'daki İsrail Büyükelçiliğine resmi bir protesto notası gönderdi.

Protesto notası, aşırılık yanlıları, fanatik yerleşimciler ve İsrail Meclisi üyelerinin İsrail polisinin korumasında, Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarına tepki olarak verildi.

İsrail'in Doğu Kudüs'te işgalci güç olarak bulunduğu hatırlatılan açıklamada, İsrail'in Doğu Kudüs şehri ve Mescid-i Aksa başta olmak üzere şehirdeki tüm kutsal mekanlarla ilgili olarak uluslararası hukuka, özellikle de uluslararası insani hukuka dayanan yükümlülüklerini yerine getirmesinin gerekliliği vurgulandı.

Açıklamada ayrıca, İsrail'in kışkırtıcı eylemleri durdurması ve Ürdün Vakıflar, İslami İşler ve Mukaddesat Bakanlığına bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin otoritesine saygı göstermesi gerektiği hatırlatıldı.

Fanatik Yahudi yerleşimciler "Sukot (Çardaklar) Bayramı" bahanesiyle işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa'ya baskınlarını sürdürüyor.

İşgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde sabah namazının ardından varlığını artıran İsrail polisi, demir bariyerler ile kontrol noktaları oluşturarak Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girişine izin vermemişti.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT