1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ÜRDÜN

  4. Ürdün'de Yeni Ulusal Girişim Çağrısı
Ürdün'de Yeni Ulusal Girişim Çağrısı

Ürdün'de Yeni Ulusal Girişim Çağrısı

Ürdün'deki İhvan Genel Sekreter Yardımcısı Beni İrşid, "Eğer yetkililer, ulusal güçler ve Ürdün halkından yeni bir şey istiyorsa meydan burada." dedi.

05 Ocak 2016 Salı 03:40A+A-

Ürdün'de hapishaneden, bugün, serbest bırakılan Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Beni İrşid, Ürdün'ü yükseltecek ve her kesimin katılacağı bir girişim başlatılması çağrısı yaptı.

Bugün, sabah erken saatlerde hapishaneden serbest bırakılmasının ardından, İhvan tarafından evinin önünde düzenlenen kutlamada konuşan Beni İrşid, "Eğer yetkililer, ulusal güçler ve Ürdün halkından yeni bir şey istiyorsa meydan burada" dedi.

Beni İrşid, "Yenilik bölgedeki Siyonist proje ve ABD projesinin uygulanması değil. Yenilik, bu ülkenin kimseyi dışlamayan bir uzlaşı kavramıyla zulüm ve despotlukla mücadele edecek özgür insanlara ihtiyacı olmasıdır" diye konuştu.

Ülkenin artık zaman kaybedecek vakti olmadığını, kötü idare, önlemler ve ifadelerle yeterince yaralandığını kaydeden Beni İrşid, "Herkesi, üzerinde uzlaşacağı ve sürece katılacak, ülkenin değerini, konumunu, bağımsızlığını, egemenliğini sözle değil, fiilen yükseltecek ulusal girişim başlatmaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Ürdün Devlet Güvenlik Mahkmesi, Beni İrşid hakkında Şubat 2015'te Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) hakaret ettiği gerekçesiyle 1 buçuk yıl hapis ve ağır işlerde çalışma cezası vermişti.

Beni İrşid, Facebook sayfasında yayımladığı makalede BAE'nin İhvan'ı terör örgütleri listesine almasını eleştirmişti.

(AA)

HABERE YORUM KAT