1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ÜRDÜN

  4. Ürdün'de Selefi Gruba Operasyon
Ürdün'de Selefi Gruba Operasyon

Ürdün'de Selefi Gruba Operasyon

Ürdün'de tutuklanan 9 kişiden bazıları Nusret Cephesi ile bağlantılı olmakla suçlanıyor.

09 Nisan 2014 Çarşamba 11:59A+A-

Ürdün'de güvenik güçleri tarafından düzenlenen operasyonda aralarında eski Guantanamo mahkumu Ebu Usame Kebir'in de bulunduğu 9 cihadi selefi tutuklandı. Operasyonun Suriye'deki savaş nedeniyle yapıldığı tahmin ediliyor.

Ebu Usame Kebir Kasım 2001'de Afganistan'ın başkenti Kabil'de tutuklanmış ve Haziran 2002'de Guantanamo'ya sevkedilmişti. 2007 yılının Kasım ayında Ürdün'e sevkedildi ve bir süre sonra serbest bırakıldı. 

Ürdün İstihbaratı, Ebu Usame'nin serbest bırakıldıktan sonra faaliyetlerine devam ettiğini belirtti. ABD Dışişleri Bakanlığı'na göre, Ebu Usame Ürdün'de İsrail'e saldırı planlayan bir hücresinin liderliğini yapıyordu. Bu yapı 2009 yılında gerçekleşen bir operasyon ile dağıtılmıştı. Ebu Usame bu operasyonda önce 15 yıl hapis cezası almış ancak serbest bırakılmıştı.

Selefi Cihad üyesi olduğu iddia edilen Ebu Usame, son bir senedir Ürdün yönetimi tarafından arananlar listesinde bulunuyordu. 

Tutuklanan 9 kişiden bazıları Nusret Cephesi ile bağlantılı olmakla suçlanıyor. Bu kişilerin arasında Ürdün'deki selefi cihad grubunun lideri Muhammed Şalabi de yer alıyor. Muhammed Şalabi'nin uzun zamandır El Kaide ile bağlantıda olduğu ve Ürdün'deki Amerika hedeflerine saldırı düzenlemeyi planladığı iddia edildi.

Yerel basın bu operasyonu, Suriye'deki direnişçilere destek veren Ürdünlülere bir göz dağı olarak yorumladı.

Ebu Usame Kebir

(incanews)

 

HABERE YORUM KAT