1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ÜRDÜN

  4. Ürdün’de Muhalifler ile Rejim Yandaşları Meydana İnecek!
Ürdün’de Muhalifler ile Rejim Yandaşları Meydana İnecek!

Ürdün’de Muhalifler ile Rejim Yandaşları Meydana İnecek!

Ürdün'de rejim yanlıları ile muhaliflerin, yarın başkent Amman'da aynı meydan ve saatte gösteri yapma kararı, taraflar arasında geniş çaplı şiddet olaylarının yaşanacağı kaygılarına yol açtı.

29 Kasım 2012 Perşembe 18:17A+A-

Anadolu ajansının verdiği habere göre; Yarın Amman'da 'Vatanı Kurtarma' ve 'Doldu Taştı' sloganıyla iki karşıt grup aynı yer ve zamanda gösteri düzenleyecek.

'Yüksek Reform Komisyonu' adlı oluşum çatısı altında, aralarında Müslüman Kardeşler Teşkilatı(İhvan), İslami Çalışma Cephesi Partisi ile 6 sol görüşlü ve liberal partinin de bulunduğu kuruluşların, Cuma günü Duvar Firas'dan Duvar ed-Dahiliye'ye ulaşan alan içinde gösteri düzenleyeceği belirtildi.

Diğer yandan yönetim yanlıları, 'Doldu Taştı' sloganı altında aynı yer ve zamanda geniş çaplı bir gösteri düzenleyeceğini duyurdu.

Gösteriye 250 bin kişinin katılmasını beklediklerini söyleyen muhalifler, bu büyüklükte bir eylemin Ürdün tarihinde bir ilk olacağını ifade etti.

Yüksek Reform Komisyonu Sözcüsü Lebib Kamhavi, kendilerinin düzenleyecei gösterinin petrol ürünlerindeki artışa tepki olmakla beraber reformların ve yolsuzlukla mücadelenin sürdürülmesi amacını taşıdığına dikkati çekti.

Bağlılık ve Aidiyet Birliği'nin de kendileriyle aynı yerde ve zamanda gösteri düzenleyecek olmasını değerlendiren Kamhavi, Yüksek Reform Komisyonu'nun 3 hafta önce eylem yapılacak yer ve zamanı ilan ettiğini hatırlattı.

Kamhavi, 'Reform talep etmek yönetime bağlı olmamak anlamına mı geliyor?' diye sorarak, bağlılık ve aidiyetin teslim olmak veya demokratikleşmeden vazgeçme anlamına gelmediğini dile getirdi.

Ulus ve Ürdün Liderine Bağlılık ve Aidiyet Birliği Başkanı Cihad eş-Şeyh ise, 'Doldu Taştı' sloganıyla düzenleyecekleri gösteriye ilişkin, 'Eylem, Yüksek Reform Komisyonu ve Ürdün'deki İhvan'a tepki olarak doğdu. Sokak onların tekelinde değil' diye konuştu.

Şeyh, son dönemde Yüksek Reform Komisyonu ve İhvan tarafından geçekleştirilen gösterilerin ülkenin ekonomisini olumsuz yönde etkilediğini, yabancı turist oranını azalttığını belirterek, bu gösterilere tepki vermenin vatani görevleri olduğunu dile getirdi.

Ürdün'de geçen Ekim ayının 5'inde rejim ve reform yanlıları aynı yer ve zamanda gösteri yapacağını ilan etmiş, durumun toplumda büyük endişe uyandırması üzerine rejim yanlıları düzenleyecekleri eylemi iptal etmişti.

Ürdün'de 13 Kasım'da petrol ürünlerine yüzde 10 ila 54 arasında zam yapılması, uzun süreli protestolara neden oldu. 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum